TAVASZI GARDRÓB

TAVASZI GARDRÓB

TAVASZI GARDRÓB
2022. március 12 - április 25.

Becski Leonóra iparművész kiállítása

Becski Leonóra anyag-és öltözéktervező, képzőművész, illusztrátor, tanár. Alázattal és nagyfokú felkészültséggel lát mindenhez, legyen az gyermekrajz pályázat zsűrizése, kézműves foglalkozás vezetése, gyerekek táboroztatása, bemutató, vagy elmélyült szakmai munka. Mindeközben szerény és kedves. Hozzánk nőnap alkalmával, személyes „gardróbjával”, plakátszerűen megálmodott ruhaterveivel érkezik.

A divatillusztráció a ruhatervhez közel álló grafikai-festészeti műfaj, azonban a divatterv céljaaz öltözék részleteinek pontos megjelenítése, a divatillusztráció a látvány, a hangulat megragadására, közvetítésére hivatott. Gazdag grafikai és festészeti eszközökkel a modell és az öltözék harmóniáját, annak látványát, és az általuk megjelenített életérzést igyekszik megragadni, bemutatni.

Becski Leonóra divatillusztrációi az 1920-as és 1930-as évek art deco divatillusztrációiból építkeznek, lendületes, elegáns vonalvezetéssel tárja elénk e korok hangulatát, ötvözve a mai divattrendekkel. Képei a kortárs divatfotók kompozíciójához hasonlóan feszesek, elnyújtott modelljei szemkontaktust tartanak a nézővel. A közeli, mégis távoli modellek ragyogó öltözékei ünnepivé, különlegessé varázsolják a női létet.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. március 12. és április 25. között a kultúrház nyitvatartási idejében.

Címkék: divatillusztráció, Becski Leonóra, divat, grafika, divatrajz, Wekerletelep, Wekerlei Kultúrház