BABUSGATÓ BABATORNA

BABUSGATÓ BABATORNA

BABUSGATÓ BABATORNA 
Játékos mozgás- és készségfejlesztő foglalkozás

Ajánlott korosztály: 2 - 14 hónapos babáknak


Játékos mozgás- és készségfejlesztő foglalkozás már 2 hónapos kortól egészen a járásig. A rendszeres torna erősíti a gyermek izomrendszerét, segíti a helyes mozgásfejlődést, fejleszti a mozgáskoordinációját, ezáltal támogatja a kognitív fejlődését is (például segít beindítani a beszédfejlődést) és nem utolsó sorban az emésztésének is jót tesz. A gyakorlatok felépítése az elemi mozgásminták (az átfordulás, a kúszás, a mászás, az ülés és a járás) helyes sorrendjének kialakulására ösztönzik a gyermeket. A hangsúly a helyes mozgássoron kívül a baba-mama személyes kapcsolaton van, így azalatt, amíg tornázunk, mondókázunk és énekelünk, megismeritek egymást, így te megtanulod a jelzéseit, könnyebben megérted őt és ő is hamarabb kommunikál majd veled – így fejlődik a szocializációs készsége is.A torna során fokozatosan kap szerepet a tudatos testkép kialakítása, a testérzékelés, a térbeli tájékozódás fejlesztése, az egyensúlyészlelés és a finommotoros készségek javítása.
A foglalkozások 30 percesek, hiszen a babák idegrendszerét igyekszünk fokozatosan ingerelni és nem szeretnénk megterhelni őket.  A gyakorlatokat elsősorban eszköz nélkül, illetve kevés eszközzel (pléd, nagylabda, gumilabda, képek) végezzük. A tornát differenciáltan, egyszerre tartom a 2-7 hónapos (tárgymanipulációs, átforduló, kúszó) és 8-12 hónapos (mászó, járni tanuló) babáknak.

Szükséges egy textilpelus és folyadékpótlás. Szoptatási lehetőség van!

Foglalkozások időpontja: Szerda 15:00-15:30

Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom vagy 4 alkalmas bérlet: 6 500 Ft, 8 alkalmas bérlet: 11 000 Ft 
(A bérlet bármelyik helyszínen felhasználható a Babusgató Foglalkozásokra és 6 hétig érvényes!)
 

Jelentkezés és bővebb információ a foglalkozásvezetőnél:  Kiss Ildikó - Babusgató mozgásfejlesztő | babusgatofoglalkozas@gmail.com | +36 20/ 490 3004 | https://www.facebook.com/babusgato/

Részletek
Időpont
2021. 09. 08. és 2022. 04. 13. között hetente:
Szerda 15:00 - 15:30
Legközelebbi alkalom
-
Foglalkozásvezető

Kiss Ildikó
Email: babusgatofoglalkozas@gmail.com
Telefonszám: +36 20/ 490 3004
Bemutatkozás:
Kiss Ildikó, mozgásfejlesztő pedagógus vagyok, a Babusgató Foglalkozások megálmodója. A Babusgató Foglalkozások mára már több korosztályt segítő, de minden tekintetben a szülőknek szóló, elsősorban mozgásfejlődést támogató tornák, amelyek az elmúlt évek során kiegészültek a Babusgató Babamasszázs, illetve a Babusgató Elsősegély tanfolyam sorozattal is. A Babusgató Tornák olyan, az idegrendszer fejlődésére ható aktív mozgásos foglalkozások, amelyeken a szülőkkel együtt tanítjuk meg a gyermekeknek a helyes mozgásokat. Így mind a Babatornán, mind pedig a Tipegő tornán tanultakat otthon közösen tudja gyakorolni az egész család. A tornák normál fejlődési ütemű babáknak és szüleiknek szólnak, de kisebb mozgásfejlődési eltéréseket is tudunk a szülőkkel együtt korrigálni, illetve alapvető cél az, hogy ezeket az eltéréseket felismerjük és akár további szakemberek bevonásával segítsük a gyermek fejlődését. Fontos, hogy a szülő tudja mi és mikor történik a gyermekével és hogyan tudja őt segíteni.

Összes programja