NŐI JÓGA

NŐI JÓGA

NŐI JÓGA

Időpont:
 hétfőnként 19.45-20.45

A nőijóga órák célja könnyen elsajátítható, áramló mozdulatok és légzőgyakorlatok segítségével gondolataink lecsendesítése, figyelmünk befelé fordítása és egy kiegyensúlyozottabb lelkiállapot elérése. Tapasztaltan jó hatással van a - sajnos egyre fiatalabb korban jelentkező - nőgyógyászati betegségekre, illetve ezek megelőzésének is kiváló módszere.
Mindemellett harmonizálja a hormonrendszert és oldja az izmainkban tárolt stresszt, melynek köszönhetően a menstruációt és a klimaxot is fájdalommentesen, kellemetlen tünetek nélkül élhetjük meg

A női ciklussal (illetve klimax után a Hold fázisaival) összehangolt jógagyakorlás és életmód rengeteg életörömöt és kreativitást szabadít fel, mivel segít visszatalálni a mindennapos rohanás és agyalás miatt háttérbe szorult intuitív női bölcsességünkhöz.

Az órákon kiemelt figyelmet kap a medence és a csípő területének nyújtása és erősítése, elsajátítjuk a gátizomtornát és hangtálakkal kísért relaxációval zárjuk a gyakorlást. Ráadásul egy támogató, női körben igazán felszabadító érzés egy-egy órára csak magunkra figyelni!

Korhatár nélkül mindenkit szeretettel várnak, legyen akár középiskolás, akár nyugdíjas korú!

Részvételi díj: 1 500 Ft/alkalom vagy 5 000 Ft/ 4 alkalom

Jelentkezés és bővebb információ:
Dr. Varga Zita gyermekfogorvos és jógaoktató  | vargazitajoga@gmail.com  

 

Részletek
Időpont
2022. 10. 03. és 2023. 05. 29. között hetente:
Hétfő 19:45 - 20:45
Elmaradó alkalmak:
2023. 05. 29., hétfő 19:45 - 20:45
2023. 06. 05., hétfő 19:45 - 20:45
Legközelebbi alkalom
-
Foglalkozásvezető

Dr. Varga Zita
Email: vargazitajoga@gmail.com
Bemutatkozás:
Gyermekfogorvosként dolgozom a Wekerletelepen, szabadidőmben pedig jóga foglalkozásokat tartok tinilányoknak és nőknek, mert a fogak épsége mellett szívügyemnek tartom a kamaszok és nőtársaim testi-, és lelki-egészségét is. 15 évesen nagymamám példáját követve kezdtem el jógázni. Általa könnyebben kezeltem az iskolai elvárások okozta stresszhelyzeteket, és a zárkózottságomon és önbizalomhiányomon is nagyon sokat segített. Először hatha-jóga oktatóképzésen sajátítottam el az alapokat, majd egy fél éves női-jóga tanfolyamon megismertem a női ciklussal harmóniában történő gyakorlás (és életvitel) jelentőségét. Nőijóga óráimon ezt az ismeretet és tapasztalatot szeretném továbbadni. Legutóbb a gyermekjóga világát ismertem meg. A tini korosztálynál különleges élmény számomra látni azt, ahogy a lányok fiatal nőkké válnak 1-2 év alatt. Ebben a nehéz, változásokkal teli életkorban szeretném őket abban segíteni, hogy szeressék és elfogadják magukat olyannak, amilyenek.

Összes programja