GYERMEK ÉS JUNIOR BREAK

GYERMEK ÉS JUNIOR BREAK

Gyerek Break és Junior Break


A Gyerek Break foglalkozások célja, hogy a gyermekek jó hangulatban, ritmusos zenék segítségével, játékos formában megismerjenek egy olyan mozgásformát, amely ötvözi a sportot és a művészetet. A gimnasztikai alapok mellett a break alaplépéseivel és a sportágspecifikus mozgásformákkal is megismerkedünk, ebben a tekintetben sportként is definiálható. Művészeti jellege abban rejlik, hogy a zenén keresztül teret kap az individualitás és a kreativitás. Nincsenek kötelező elemek, akad olyan, aki a tánc részében találja meg önmagát, míg másokhoz inkább az erőelemek állnak közelebb.

A Break leginkább abban különbözik a legtöbb tánctól, hogy nem a koreográfiák elsajátítása áll a fókuszban. Olyan alapokat szeretnék átadni, amelyeket a gyerekek a későbbiekben hasznosíthatnak és idővel akár önállóan hozhatnak létre saját lépéseket, mozdulatokat.

 A Breakről dióhéjban: A Break/Breaking (napjainkban nemzetközileg ilyen néven szerepel a nemzetközi szakági megnevezésben) táncstílus a 70-es években alakult ki New Yorkban, Bronxban és a 90-es években élte virágkorát. Négy alapelem alkotja: a Toprock (fenti tánc), a Footwork (talajon bemutatott lépések), a Freezek (kiállások), valamint a Power move-ok (erőelemek). A nagyközönség számára már elfeledett, egykor kifejezetten utcai táncstílus napjainkban is fellelhető, viszont jelentős átalakuláson ment keresztül. Ennek eredményeképpen önálló szakágként debütál a 2024-es párizsi olimpiai játékokon.

Miért hasznos ez a mozgásforma? A preventív szemlélettel, játékos formában összeállított mozgásminták gyakorlásával fejleszthetőek a kondicionális képességek, a téri tájékozódási képesség, az egyensúly- és ritmusérzék, ráadásul még a szociális készségekre is jótékony hatása van.

A változatos, zenére kivitelezett gyakorlatok segítségével a gyerekek szinte észrevétlenül fejlődnek, a kreatív táncos feladatok elősegítik mentális érésüket. Sikerélményt szereznek, megtanulnak csapatban dolgozni és a foglalkozások után felszabadultan, közösségi élményekkel gazdagodva térnek haza. Nagy mozgásigényű gyermekek számára kifejezetten ajánlott.

A kezdő csoport 5-10 év közötti gyermekeknek ajánlott.

Részvételi díj: 2 000 Ft/alkalom

További részletek és jelentkezés: Rozsnyai Patricia foglalkozásvezetőnél |+36 30 884 17 56 | trisharozsnyai@gmail.com  

Részletek
Időpont
2023. 09. 11. és 2024. 06. 10. között hetente:
Hétfő 16:00 - 16:55
Legközelebbi alkalom
2023.12.04., hétfő 16:00 - 16:55
Foglalkozásvezető

Rozsnyai Patricia
Email: trisharozsnyai@gmail.com
Telefonszám: +36 30 884 17 56
Bemutatkozás:
Gyermekkorom óta lételemem a mozgás, az első sportom a műkorcsolya volt, emellett sajátítottam el a klasszikus balett alapjait. Ezután karatéra váltottam, ahol eredményesen képviseltem egyesületemet magyar bajnokságokon és világkupaversenyeken. Végül a Break-ben találtam meg önmagam, ettől kezdve ez mozgásforma az életem szerves részét képezi. Közel 20 éves szakmai pályafutásom során számos országos és nemzetközi versenyen értem el helyezést, rengeteg fellépésen és nemzetközi workshopokon vettem részt. Jelenleg is aktív versenyző vagyok az Exit1 Ifjúsági és Extrém Sport Egyesület színeiben és táncoktatóként csatlakoztam a Studybox Oktatási Stúdióhoz. Az IWI Nemzetközi Fitnesziskolában szereztem Fitness Instruktor szakképesítésemet, később a gyerek táncoktatás motivált arra, hogy pedagógiai ismeretekkel is bővítsem szakmai tudásomat. Elvégeztem egy pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzést, majd később úgy hozta az élet, hogy lehetőségem nyílt óvodában dolgozni, ennek köszönhetően rengeteg gyakorlati tapasztalattal gazdagodtam. Azért kezdtem tanítani, mert szeretnék abból visszaadni, amit a sporttól kaptam. A mozdulatok és a helyes technika oktatása mellett nagyon fontosnak tartom, hogy egy olyan személetmódot közvetítsek a gyermekek felé, amelyet akár más területen is alkalmazhatnak. Megtanuljuk, hogy nem szabad feladni az első nehézségnél és mindenki képes arra, hogy saját határait túlszárnyalja. Arra törekszem, hogy foglalkozásaimon a gyermekek olyan élményekkel gazdagodjanak, amelyek hozzásegítik őket ahhoz, hogy a mindennapokban könnyebben vegyék az akadályokat és a későbbiekben kialakuljon bennük a mozgás szeretete és az aktív életmód.

Összes programja