LILATINTA KÖNYVKLUB

LILATINTA KÖNYVKLUB

"Könyv a kézben, történet a szívben."

Mi, a Lilatinta csapat tagjai tántoríthatatlanul hiszünk a történetek erejében, ezért az egyik legnagyobb vágyunk az, hogy minél több emberrel közösen éljük át az olvasás örömét. Meggyőződésünk, hogy a történetek és olvasóik egymásra találásának az egyik ideális helyszíne az olvasókör. Mit kínálunk? Olyan minőségi énidőt, amikor megengedheted magadnak a saját gondolataidban és érzéseidben való elmélyülést, hangos gondolkodást megértő és empatikus  beszélgetőtársakkal.  Ez az a hely, ahol nincs semmi kötöttség: azt és annyit adsz magadból, amennyit szeretnél. 

Az olvasókört felnőttek részére szervezzük.

Foglalkozásvezetők: Egri Krisztina és Reubl Csilla
Időpontok 2023-ban: október 13., október 27., november 10., november 24., december 8. 
Részvételi díj: 1200 Ft/alkalom

Az első három alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezésüket a Lilatinta címére várjuk: lilatinta.litera@gmail.com

Részletek
Időpont
2023. 11. 24., péntek 17:30 - 19:30
2023. 12. 08., péntek 17:30 - 19:30
Legközelebbi alkalom
2023.12.08., péntek 17:30 - 19:30
Foglalkozásvezető

Egri Krisztina és Reubl Csilla
Email: lilatinta.litera@gmail.com
Bemutatkozás:
Reubl Csilla: Nem voltam könyvmoly gyerekként. Akkoriban csupán Csöpike, a pajkos kisleány történetei, valamint az Ami a szívedet nyomja svéd gyermekversek érintettek meg. (Ezúton is köszönöm neked ezeket a történeteket, drága nagyi!) Mindkét kötet remek helyen pihen, örök otthonra találtak az IKEA-s könyvespolcomon. Aztán a főiskolán valahogy megváltozott minden. Csendben, észrevétlenül. Az életem részévé váltak a történetek, a szereplők, s én is életre keltem általuk valahol máshol, más valakiként. Szóval igen, kedves mindenki, én hamarabb lettem magyar szakos hallgató, mint könyvimádó, és ezt bátran ki is merem mondani. Talán az én történetem a legjobb példa arra, hogy bárki képes olvasóvá válni, s nem kell kétségbeesni, ha 12 évesen még nem a Háború és békével utazik a buszon az ember fia-lánya. Egyszer csak Csöpike kalandjai után máshol is megleltem a saját történetem: éltem és tapasztaltam a való életben és a könyvek által még inkább. Ma már nemcsak hiszem, hanem tudom is: mindenki benne rejtőzik a sorokban, csak a megfelelő könyv kell, hogy meg is találja magát az illető. Egri Krisztina: A mesehősök azért hősök, mert van bátorságuk elindulni és megszerezni a KIRÁLYLÁNYT, azaz a legjobb jót. Elindulni egy úton, kimondani egy régen dédelgetett álmot, mindig nehéz. Hogy én mikor indultam el? Talán akkor, amikor könyvtárosnak tanultam, mert mindig a könyvek közelében akartam lenni. A történetekről, az olvasásról akartam beszélni. Tenni akartam érte. De lehet, hogy akkor, amikor kijjebb merészkedtem a könyvtár falain, s már az osztályteremben is az olvasás szépségeit akartam megmutatni a rám bízott gyerekeknek. De lehet, hogy akkor, amikor rádöbbentem, már az óvodásokat is be kell és be lehet vonzani a könyvtárba a mese erejével. Vagy most, amikor az olvasókört szervezünk. Első körben felnőtteknek. Mindannyian mesehősök lehetünk, ha a saját utunkat merjük járni. Erre a közös útra várunk téged is!

Összes programja