MESÉK REJTETT ÜZENETEI – A TOLVAJMESTER

MESÉK REJTETT ÜZENETEI – A TOLVAJMESTER

Hogyan meríthetünk erőt és motivációt a Grimm-mesékből? 
Meglepő, de a legrégebbi mesék is meghökkentően aktuális üzeneteket rejtenek számunkra. Ezek a mesék akkor hatnak a legmélyebben, ha részleteiben és összefüggéseiben is megértjük a képeket és a szimbólumokat.
A tolvajmester – Hogyan lehet jó életet élni, és hogyan lehet elrontani?Ez a rendkívül szellemes, humoros mese megmutatja a csapdákat, beavat a gonosz ármánykodásának taktikáiba, és feltárja a szabadulás lehetséges módjait.
Az előadást tartja: Szedlmayer Bea és Korpusz Sándor Sajátmese trénerek
Részvételi díj: 2500 Ft/fő 
Bővebb információ: 282-9895, email: informacio.wkk@kmo.kispest.hu

A mesék felébresztik a morális érzéket és inspirálják akaraterőnket a jóra való törekvésre. Akinek sokat meséltek gyermekkorában, az a lelke mélyén tudja és hiszi, hogy

minden helyesen kitűzött cél elérhető, csak hinni és akarni kell;
a rossz létezik, de győzelme csak átmeneti lehet
a jó akkor is győz, amikor látszólag veszít
minden gondolatnak, szónak és tettnek következménye van.

Akinek meséltek gyermekkorában, felnőttként kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb, örömtelibb életet fog tudni élni. Az a felnőtt, aki úgy mesél, hogy érti és hiszi a valódi mesék igazát, hiteles forrássá válik a gyerekek számára.

A meseértő felnőttek képessé válnak arra, hogy a mesékből megfejtsék azok mindenkor aktuális, személyes üzenetét.

Címkék: mesek, meseszimbolumok, szimbolum, meseterapia
Részletek
Időpont
2024. 02. 24., szombat 10:00 - 12:00
Legközelebbi alkalom
2024.02.24., szombat 10:00 - 12:00
Foglalkozásvezető

Szedlmayer Bea
Email: szedl.bea@gmail.com
Bemutatkozás:
Szedlmayer Beáta Olasznyelv-tanár, fordító, innovatív transzperszonális pszichológiai terapeuta és sajátmese-tréner, A mese gyógyít című könyv szerzője (Casparus Kiadó, 2022.) Korábban megjelent könyve: Netfüzet (Kossuth Kiadó, 2004.) Férjével, Korpusz Sándor önismereti trénerrel a dr. Paola Santagostino milánói pszichoterapeutától tanult módszert fejlesztették tovább, ez alapján dolgoznak Sajátmese-módszer elnevezéssel. Korpusz Sándor Motivációs előadó, tréner, író, A mese gyógyít című könyv társszerkesztője. Korábbi művei: A szárnyaló bányaló – Boldogságtechnikai kézikönyv (Subrosa Kiadó, 1998.) című gondolkodásfejlesztő, probléma- és életrendszerező, önbizalom építő könyv. Ilyen a pénz – A pénz a figyelmetlenektől a tudatosak felé áramlik (Colorcom Média Kft., 2005.) Feleségével, Szedlmayer Beával közös tanulmányúton is részt vett Olaszországban Dr. Paola Santagostinónál, a mesepszichológia céges alkalmazási lehetőségeiről tartott képzésen. 2013. óta közösen tartanak sajátmese csoportos és céges tréningeket, tanfolyamokat és meseelemző előadásokat. További érdekességek a sajátmese módszerről és Beáról az nlc.hu oldalán! https://nlc.hu/eletmod/20220826/irj-egy-meset-megmondom-hogy-vagy-igy-gyogyitja-a-lelket-a-sajatmese-modszer/

Összes programja