SAJTKÉSZÍTÉS HALADÓKNAK 2 részben
Második rész: április 2., szombat 15.00-17.00
A második rész azokak szól, akik a márciusi első alkalmon már részt vettek! Nekik külön nem szükséges jelentkezni!
Elsősorban azoknak javasoljuk, akik korábban az alaptanfolyamot már elvégezték. Ezúttal a félkemény házi trappista sajt készítését sajátítjuk el. Megtudhatjuk, hogyan készül a tejszín, és hogyan készül a tejszínből a vaj. A tanfolyamon a hagyományos paraszti kultúrában kialakult receptek alapján, de modern konyhai eszközök segítségével, kézi munkával készíthetünk sajtot. Az elkészült sajtot a tanfolyam résztvevői otthon érlelhetik meg, majd a második alkalommal együtt vizsgáljuk meg az eredményt.
Jegyzetelni érdemes!
Vezeti: Hortig Rezső sajtkészítő
Előzetes regisztrációt feltétlenül kérünk a Wekerlei Kultúrház honlapján vagy telefonszámain!
Részvételi díj: 2 400 Ft/fő/2 alkalom