ÉKSZERKÉSZÍTŐ MŰHELY FELNŐTTEKNEK

ÉKSZERKÉSZÍTŐ MŰHELY FELNŐTTEKNEK

Különleges lehetőség az az ékszerkészítő workshop felnőtteknek, mely az  V. WEKERLEFESZT Művészeti Találkozón kerül megrendezésre Szőke Anna iparművész vezetésével. A műhelyfoglalkozáson az érdeklődők megismerkedhetnek a rekeszzománc technikával, mellyel a délután végére elkészíthetik a saját ékszerüket.

A részvétel díjtalan!
A műhelyfoglalkozáson való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!

Maximális létszám: 6 fő. 

Kérjük, hogy amennyiben regisztrált, de mégsem tud eljönni a foglalkozásra, mindenképpen jelezze felénk, hogy a helyét másnak átadhassuk!

 

Néhány sorban a rekeszzománc technikáról:

A tűzzománc készítésének többféle módja is létezik, melyek közül az egyik a rekeszzománc technika.
A művelet során vörösréz lappal dolgozunk, és a megfelelő előkészítő eljárás után (az alap kifűrészelése, lágyítás, savazás, alapozás), munkadarabunkra ráégetjük a lapított rézdrótból formált motívumokat, melyek alkotják az ún. rekeszeket, és amelyeket majd a különböző színű ékszerzománc porokkal töltünk fel. A folyamat során, többször kell újratölteni és kiégetni a munkadarabot (ez nem vesz igénybe sok időt, mindössze 2 percet). A befejező, ún. fényező égetés előtt csiszolni kell az ékszerünket, hogy szép, sima felülete legyen, ill., hogy a rézdrót és a zománcozott felület egy szintbe kerüljön.

Aprólékos és türelmet kívánó munkáról van szó, mellyel viszont egy nagyon különleges és szép alkotást hozhatunk létre.

Címkék: tűzzománc, wekerlefeszt, ékszerkészítés
Részletek
Időpont
2016. 04. 16., szombat 16:30 - 19:30
Legközelebbi alkalom
-