Program

VUK ÉS A TÖBBIEK (archiválva 2017.10.28.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2017. 10. 27., péntek 10:00 - 12:00

10 éven felülieknek ajánlott. 

Kiállítás Dargay Attila rajzaiból és beszélgetés özvegyével, Henrik Irén operatőrrel az Animáció világnapja alkalmából.
Az Érdemes és Kiváló Művész, Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező és képregényrajzoló alkotásait bemutató kiállítás megnyitóján a WKK vendége lesz Henrik Irén, Dargay Attila özvegye, aki a Pannónia Filmstúdió operatőreként nem csupán a magánéletben, de a szakmai életében is a művész állandó társa volt.
Az életműdíjjal is kitüntetett Dargay Attila, Budapest díszpolgára, aki idén lenne 90 éves, gazdag és csodás örökséget hagyott ránk. Nevéhez fűződnek a Pannónia Filmstúdió legnézettebb, egészestés rajzfilmjei: az idén 40 éves Lúdas Matyi és a Vuk, valamint a Szaffi, A hetedik testvér és Az erdő kapitánya is. Olyan közkedvelt rajzfilmsorozatok őrzik az emlékét, mint a Gusztáv, a Pom Pom meséi vagy A nagy hoh-ho-horgász.

A kiállítás október 27-től november 20-ig látogatható.
A kiállításon láthatóak a nyékládházi Dargay Attila Gyermekvarázs Óvodába és a kistérség másik 8 óvodájába járó kicsinyek alkotásai is, melyekhez a művész rajzfilmjei, képregényei adták az ihletet. 

A programra iskolai osztályokat várunk előzetes egyeztetés alapján.  A terem korlátozott befogadóképessége miatt egyéni látogatók esetében előzetes regisztráció szükséges telefonon a kultúrház elérhetőségein.

Támogató: WEKKA – Wekerlei Kulturális Közhasznú Alapítvány
Közreműködő partnerintézmény: Herman Ottó Múzeum – Miskolc Galéria Színészmúzeuma (Thália–ház)

Az esemény és a kiállítás megtekintése díjtalan!

Kapcsolódó galériák:
Címkék: Dargay, rajzfilm, animáció, kiállítás, vuk

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Vuk és a többiek (archiválva 2017.11.21.)

Kiállítás Dargay Attila rajzfilmjeinek képeiből.

Vuk és a többiek nyomában

Az Animáció világnapja alkalmából vendégünk volt Henrik Irén, Dargay Attila, a legendás animációfilm-rendező özvegye és alkotótársa, aki mesélt a gyerekeknek a magyar rajzfilmkészítés hőskoráról, és tárlatvezetést tartott az Érdemes és Kiváló Művész képei között. (kispest.hu cikke)