Program

ALAPOZÓ TERÁPIÁS - „KENDERKÓC” TÁBOR (archiválva 2018.07.07.)


Foglalkozásvezető:

Romhányi Réka
Email: romhanyi.reka@gmail.com
Telefonszám: +36 70 945 0896
Bemutatkozás:
Egész kisgyermekkoromtól fogva életemet a mozgás tölti ki. A gimnázium elvégzése után a Testnevelési Egyetemen folytattam tanulmányaimat, ahol 2009-ben gyógytestnevelő-testnevelő tanár szakon diplomáztam. Az egyetem évei alatt kezdetem el gyerekekkel foglalkozni, 5 évig tartottam mozgásfejlesztő “VUK tornát” a 2-5 éves kicsik számára, majd a diploma megszerzésének évében elvégeztem az Alapozó terápiák továbbképzését, ahol végérvényesen a gyerekek fejlesztése mellett döntöttem. Azóta is iskolaéretlen és/vagy mozgásukban elmaradt óvodásokkal és dyslexiás, dysgráfiás, dyskalkuliás, figyelemzavaros, hyperaktív iskolás gyerekekkel foglalkozom. 2013 szeptembere óta a PEK torna 120 órás pedagógus továbbképzés egyik szakmai előadója vagyok, ahol a mozgásfejlesztés elméletét és gyakorlatát tanítom a pedagógus kollégáknak. diplomát szereztem az ELTE Fejlesztőpedagógus szakán, ahol 2018 őszétől tanítani is fogok. Szerencsésnek érzem magam, mert a munkám a hivatásom is egyben, ennél jobb dolgot nem is tudnék magamnak elképzelni. Hatalmas élmény látni a gyerekek fejlődését, mely arra ösztönöz, hogy rendszeresen képezzem magam annak érdekében, hogy minél több gyereknek és szülőnek tudjak segíteni.

Összes programja


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Zajlik hetente 2018. 07. 02. és 2018. 07. 02. között:
Hétfőn
08:00 - 17:00
Kedden
08:00 - 17:00
Szerdán
08:00 - 17:00
Csütörtökön
08:00 - 17:00
Pénteken
08:00 - 17:00


Mozgásfejlesztő és népi kismesterségek tábor 6-8 éveseknek.

A tábor létszáma betelt!
Időpont: 
Július 2-6.

A tábor során két csoportban (7-7 fő) foglalkozunk a gyerekekkel. Az egyik csoport délelőtt kézműves foglalkozáson, a másik csoport ez idő alatt mozgásfejlesztésen vesz részt. Délután a foglalkozások fordítva zajlanak. A „kenderkóc” foglalkozások alkalmával öt népi kismesterséggel – gyertyamártással, kosárfonással, fazekassággal, szövéssel, fonással (takács) és csuhézással vagy gyékényezéssel – ismerkedhetnek meg a gyermekek, melyek során célunk az önismeretük, önkifejezésük, kreatív fantáziájuk kibontakoztatása, valamint a finommotorikus mozgásuk fejlesztése. Célunk, hogy minél többféle anyaggal, eszközzel és technikával ismerkedjenek. Képesek legyenek az együttműködésre, a kitartó, elmélyült munkára bátran kísérletezzenek. A mozgásfejlesztő foglalkozások speciális gyakorlatok végzésével idegrendszerük érését is támogatjuk, így fejlődik figyelemtartásuk, koncentrációjuk és minden olyan részképesség, mely a sikeres iskolai teljesítményhez szükséges.

Táborvezetők: Kulcsár Irén óvodapedagógus, tehetséggondozó szakember,„Kenderkóc” (térbeli- vizuális interperszonális, intraperszonális képességek fejlesztése) műhelyvezető, Páll Edina alapozó-és homloklebeny mozgásterapeuta, testnevelő-edző 

A tábor megkezdéséhez egészségügyi szülői nyilatkozat kitöltése szükséges, mely átvehető személyesen a kultúrházban vagy letölthető innen:  http://wkk.kispest.hu/program/668/2018-as-taborokrol-altalaban

Részvételi díj: 35 000Ft/5 nap (Mindennap négy étkezést biztosítunk.)

Részletek, jelentkezés és fizetés: Romhányi Réka homloklebeny mozgásterapeuta, fejlesztőpedagógus, gyógytestnevelő-testnevelő tanár (+36 70 945 0896, romhanyi.reka@gmail.com)

 Címkék: fejlesztő, mozgás, kézműves

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

GYERMEKFEJLŐDÉSI ELŐADÁSSOROZAT (archiválva 2018.04.19.)

Április 13. Gyermekünk testi, értelmi és érzelmi fejlődése egy fejlesztőpedagógus szemével.
részletek...

MOZGÁSFEJLESZTÉS-ALAPOZÓ FEJLESZTÉS (archiválva 2018.10.24.)

Komplex mozgásfejlesztő foglalkozás 5-10 éveseknek.
részletek...