Program

PICI BONBON (archiválva 2018.10.30.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2018. 10. 27., szombat 10:30 - 11:30

A WEKERLEI ZSEBSZÍNHÁZ bemutatja: PICI BONBON 
Október 27., szombat 10.30-11.30 

(30 perc előadás + 30 perc közös tánc)
A Góbi Rita Társulat táncszínházi játéka 2-5 éveseknek.

Góbi Rita (táncművész, koreográfus, táncpedagógus) táncelőadása a legkisebbek számára. A darab játékos módon mutatja meg a bölcsődés és óvodás korosztálynak az ajándékozás folyamatát, és azt a különleges kapcsolatot, mely létrejön az ajándékozó és a megajándékozott között. Zene, mozgás és kép harmonikus egysége vezeti a nézők figyelmét, hogy közelről élhessék át az előadás apró csodáit.

Tánc és koreográfia: Góbi Rita, Zene: Gyulai Csaba, Jelmez, díszlet: Földi Kinga, Kreatív producer: Bakk Ágnes

Az előadás 2017-ben a IX. Gyerek- és Ifjúsági Színházi Szemle hivatalos programjában is szerepelt. 

Az előadás megvalósulásának támogatói: EMMI, NKA, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, gaborgobi.com

Belépődíj: 900 Ft 
Jegyek elővételben is kaphatóak!

Góbi Rita táncművészről:

Góbi Rita a Vajdaságban, Újvidéken született, ahol első tánctanulmányait kezdte, majd a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott táncművész szakon. Később mesterdiplomát szerzett koreográfus és táncpedagógus szakon. Pályájára nagy hatással volt, hogy tagja volt a Pécsi Balettnek, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ösztöndíjasa volt, L1 Egyesület ösztöndíjasa volt, szabadúszó táncművészként dolgozott Bozsik Yvette, Szabó Réka, Pataky Klára, Réti Anna, Gergye Krisztián, Belgrádi Theatar Mimart, Finn PerformanceSirkus, Természetes Vészek Kollektíva, Duda Éva Társulat, Andaxínház.

Jelenleg a Nemes Nagy Ágnes Szakközépiskola tanára.

Eddigi munkásságát a Veszprémi Táncfesztivál "Pro Futuro" díjával, az Orkesztika által szervezett Szólótáncfesztiválon a legjobb szóló koreográfusnak járó elismeréssel díjazták. 2009-ben a Belgrádi Miniature Fesztivál közönségdíjasa volt. 2014-ben az Elle Young Talent Award jelöltjei között volt, kétszer volt Fülöp Viktor ösztöndíjas. 2015-ben a Táncszövetség által Kortárs Tánc kategóriában átadott Évad Legjobb Táncosnőjének járó díjat kapta meg, a Krakkói 3...2...1...Tánc Fesztivál második helyezés hozta el, a Kölni SoloDuo Fesztiválon pedig a legjobb szóló díjjal jutalmazták.

Több táncfilmet is forgatott, karakterszerepekre filmes megkeresések is adódtak pl. Jancsó Miklós Ede megevé ebédem című film.

Cikkek a művészről:

https://port.hu/adatlap/szemely/gobi-rita/person-199129
http://tanc.reblog.hu/gobi-rita-ugy-megmozdulni-mint-meg-soha

 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: tánc, mese, előadás