A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

KATT - Getto Márton fotókiállítása

Január 19., szombat 16.00 -17.30

A rendhagyó kiállításmegnyitó délutánján betekintést nyerhetünk egy művészcsalád életébe. Szem- és fültanúi lehetünk, hogyan kapcsolódik egymáshoz az építőművészet, a képzőművészet és a zene generációkon átívelve. Közös beszélgetésre hívjuk az érdeklődőket egy kis zenélés, verselés mellett. 
A délután folyamán vendégünk lesz: Getto Tamás Ybl-díjas építész, Getto Ferenc intermédia művész, Getto József szobrászművész és Getto Márton fotós.
A kiállítást megnyitja: Getto Katalin esztéta. A megnyitó beszéd után beszélgetésre kerül sor Getto Mártonnal, valamint testvérével, Getto Józseffel és édesapjával, Getto Tamással.

A részvétel díjtalan!

Ajánlott korosztály: 14+

Getto Márton életrajzi állomásai röviden:
 
Getto Márton pécsi művészcsalád harmadik gyermeke. Édesapja Ybl-díjas építész, édesanyja gitárművész tanár, bátyja intermédia művész ikertestvére pedig szobrász művész. A családi háttér meghatározza művészeti érzékenységét. 

-          A Pécsi Művészeti Gimnázium dráma tagozatára járt. Ott ismerkedett meg a színművészettel, a gimnázium különböző szakágai pedig életre szóló inspiráló közeggé váltak számára. (Ikertestvére ugyanennek a gimnáziumnak grafikus, később szobrász tanulója volt.)
-          A gimnáziumi évek alatt elnyerte az Országos Diákszínjátszó Fesztivál Színészi különdíját.  
-          Egy diákszínházi szemlén „rátestálódott” a fotózás, ezután a fotózás fokozatosan a szenvedélyévé vált.
-          Érettségi után Bánfalvy Ágnes színészképzőjébe végzett színházi és filmszínészként.
-          A fotózás megmaradt az élete fontos kísérőjeként következő állomás, a modellkedés mellett. Magyarország legnagyobb ügynökségeivel dolgozott, és nemzetközi kifutókon is szerepelt. (Nem annyira a modellkedés, mint inkább a művészeti fotózás vonzotta.)
-          2015 óta a Kispest TV operatőreként dolgozik.
-          2018 óta a Corvinus Oktatási Központ fotográfus képzésén tanul.     

Címkék: kiállításmegnyitó, fotó, képzőművészet
Részletek
Időpont
2019. 01. 19., szombat 16:00 - 17:30
Legközelebbi alkalom
-