Program

SZÜNETEL! KAPCSOLÓDÓ NEVELÉS


Foglalkozásvezető:

Balogh Fruzsina
Email: balogh.fruzsina@yahoo.com
Telefonszám: +36 30 398 5968
Bemutatkozás:
Kapcsolódó Nevelés oktató, pedagógus, két gyermekes édesanya Angoltanár és kommunikáció szakos diplomát szereztem, az egyetem után tanítottam, újságírással kezdtem foglalkozni, majd egy fogyatékos embereket képviselő civil szervezet sajtósaként dolgoztam. Itt később trénerként csoportokat vezettem, majd mediátori képesítést szereztem. 2012-ben megszületett a kisfiam. Amikor 2 évesen bölcsődébe került, mindketten nagyon nehezen éltük meg a beszoktatást, és küzdöttünk az elválasztással. Olyan eszközt kerestem, ami támpontokat ad, hogyan segítsek a gyerekemnek átvészelni a nehézségeket, de én magam is támogatást kaphatok. Ekkor találtam rá a Kapcsolódó Nevelésre (az amerikai Hand in Hand Parenting által kidolgozott módszerre). Az első elvégzett tanfolyamon felbecsülhetetlen lelki támogatást kaptam, és a gyerekem működésével kapcsolatban úgy éreztem: összeállt a kép! Lelkesen kezdtem használni az ott tanult eszközöket, néhány hét után megkérdezték a bölcsiben: mi történt a gyerekkel? Olyan életvidám és együttműködő, megtáltosodott. Innentől tudtam, hogy nem csak a mi családunk szerves részévé akarom tenni a Kapcsolódó Nevelést, hanem azzal is akarok foglalkozni, hogy más családok is megtapasztalhassák: hogyan tudjuk a mindent átható szeretet és tisztelet eszméjét a gyakorlatba átültetni. Felemelő élmény, hogy ennek erejét azóta már pici baba kortól is megtapasztalhattam, 2015 végén ugyanis megszületett a kislányom. Azóta a kétgyerekes családi élet embert próbáló mindennapjaiban tesztelhetem a módszert nap, mint nap. 2017 óta a Kapcsolódó Nevelés végzett oktatója vagyok, jelenleg a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke. Szervezetünkben 14 a végzett oktatók száma, az elmúlt évben mintegy 1500 szülővel dolgoztunk együtt személyesen, 38 városban jártunk itthon és külföldön, és több tízezren kaptak már tőlünk támogatást cikkeinken, Facebook oldalunkon, online klubunkon, ingyenes előadásainkon, vagy altatás utáni későesti telefonbeszélgetéseken keresztül.

Összes programja


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Zajlik hetente 2021. 01. 19. és 2021. 03. 09. között:
Kedden
18:00 - 19:30

További alkalmak:
2021. 02. 02., kedd 18:00 - 20:30
2021. 02. 09., kedd 18:00 - 20:30
2021. 02. 16., kedd 18:00 - 20:30
2021. 02. 23., kedd 18:00 - 20:30
2021. 03. 02., kedd 18:00 - 20:30
2021. 03. 09., kedd 18:00 - 20:30

Ingyenes bemutatkozó alkalom: Kedd 18.00-19.30 
Téma:
A szülői türelem titka 

Hatalkalmas kurzus:
február 2., 9., 16., 23., március 2., 9. (kedd 18.00-20.30) 

Tehetetlenül áll a nagy hisztik előtt? Üt, rúg, harap, köpköd, csúnyán beszél, esetleg nem eszik? Millió évnek tűnik, mire reggelente elindultok otthonról? Szeretne határt szabni kiabálás és büntetés nélkül? Szeretné közelebb érezni magát a gyermekéhez a nehéz pillanatok után is? 
Üdv a klubban! Segítünk!
Mi, szülők, mélységesen szeretjük a gyerekeinket, és a legjobbat akarjuk nekik. Épp ezért olyan elkeserítő, amikor minden erőfeszítésünk ellenére nap mint nap daccal és nehézségekkel szembesülünk, amikor semmi nem jó: az esti mese után meg három ráadás kéne, az "utolsó" betakarás után sincs alvás, és minél inkább szeretnénk a kedvükre tenni, annál kevésbé tűnnek elégedettnek. Fogadkozásaink és terveink ellenére a napjaink gyakran egyre kaotikusabbak, és a legidillibbnek tűnő pillanatok is rendszeresen kiabálásba vagy veszekedésbe torkollhatnak.
Miért van ez így? Miért nem ül a fenekén evés közben? Miért nem alszik? Miért nem érti, hogy NEM? Miért kell mindent ezerszer elmondani? Hogyan maradhatnék az a türelmes, laza, játékosszülő, aki lenni szeretnék?
Ez a hatalkalmas tanfolyam választ ad ezekre a kérdésekre. Megérthetjük, mi történik ezekben a helyzetekben gyermekeinkkel, és velünk, szülőkkel is, és mit tehetünk azért, hogy az egész családi életünket újra hangoljuk. A tanfolyam során a résztvevők megismerkednek a Kapcsolódó Nevelés öt gyakorlati eszközével és alkalmazásukkal. A 6 hét alatt legtöbben azt tapasztaljuk, minden megmozdul: stresszmentesebbek a napok, gördülékenyebbek az elindulások, megérkezések, étkezések és esték, kevesebb a küzdelem.
A szülők a tanfolyamon a legújabb pszichológiai és neurológiai kutatások eredményein alapuló információkat, ezen alapuló gyakorlatias eszközöket, és sok-sok személyes támogatást kapnak ahhoz, hogy:
- elmélyítsék kapcsolatukat gyermekükkel
- megteremtsék a gyerekek optimális fejlődéséhez szükséges biztonságérzetet
- szeretettel, kiabálás és szigor nélkül szabjanak határokat a nem kívánt viselkedéseknek
- megküzdjenek gyermekeik (és önmaguk) érzelmi kitöréseivel
- kezeljék a napi szinten jelentkező személyes stresszt
- egyre inkább a játék és a játékosság eszközeivel oldjanak meg nevelési helyzeteket.

A csoport létszáma: maximum 6 fő. Ez lehetővé teszi, hogy a lehető leginkább egyénre szabottan dolgozzunk, mindig saját tapasztalatokra alapozva.
Annak érdekében, hogy hatékonyan tanulhassunk új eszközöket, és a hétköznapok feszültségeit is letehessük, ebbe a csoportba csak a szülőket várjuk. 
A jelentkezés előtt lehetősége van egy díjmentes konzultációra, hogy eldönthesse, erre van-e szükségük, és meggyőződjön arról, hogy az itt elsajátított szemlélet valóban olyasmi, ami sorsfordító a családok életében.
A jelentkezés 10 000 Ft előleg befizetésével válik teljessé.

Részvételi díj: 45 000 Ft (hatalkalmas kurzus ára, mely tartalmaz egy írott tananyagot is)

Részletes információ és előzetes jelentkezés a foglalkozásvezetőnél:

Balogh Fruzsina Kapcsolódó Nevelés oktató, pedagógus (két gyermekes anyuka) |+36 30 398 5968 | balogh.fruzsina@yahoo.com | kapcsolodoneveles.hu |facebook.com/osszekapcsolo |

 Címkék: