Program

WAX RENDHAGYÓ RAJZÓRÁK MŰVÉSZETTÖRTÉNETI UTAZÁSSAL A MINIFESZTEN (archiválva 2020.10.20.)


Foglalkozásvezető:

Skoda Éva
Email: skodaeva@yahoo.com
Telefonszám: 06 30 904 6001
Bemutatkozás:
Skoda Éva nevét a Helikon Kulturális Egyesület kapcsán sokan ismerik Kispesten. Skoda Éva festményiben már több ízben gyönyörködhetett a kerületi művészetkedvelő közönség. Pályája a játéktervező-grafika szak elvégzésével indult. Már fiatalon az Állami Bábszínház díszletfestője, később reklámgrafikusként, majd restaurátorként dolgozott. Festményei egyéni és csoportos kiállításokon szerepeltek, Budapesttől Zebegényen át, egészen az Egyesült Államokig. A művésznő egyedi technikával készült alkotásait az őszinte emberi odafordulás és érdeklődés jellemzi, mellyel a kimondott szavakat és érzelmeket vászonra dolgozza.

Összes programja


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 10. 17., szombat 15:00 - 16:00

WAX RENDHAGYÓ RAJZÓRÁK MŰVÉSZETTÖRTÉNETI UTAZÁSSAL A MINIFESZTEN
Október 17., szombat 15.00-16.00


Ismert műalkotásokon keresztül fedezzük fel a színek, formák és vonalak világát. A nyitott óra célja a mű értése, és újra értelmezése. Erre a különleges művészeti kalandozásra kísér minket Skoda Éva festőművész.

A nyitott órát vezeti:  Skoda Éva festőművész, a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület elnöke
 

Skoda Éváról:

Skoda Éva nevét a Helikon Kulturális Egyesület kapcsán sokan ismerik Kispesten. Skoda Éva festményiben már több ízben gyönyörködhetett a kerületi művészetkedvelő közönség. Pályája a játéktervező-grafika szak elvégzésével indult. Már fiatalon az Állami Bábszínház díszletfestője, később reklámgrafikusként, majd restaurátorként dolgozott. 

Festményei egyéni és csoportos kiállításokon szerepeltek, Budapesttől Zebegényen át, egészen az Egyesült Államokig. A művésznő egyedi technikával készült alkotásait az őszinte emberi odafordulás és érdeklődés jellemzi, mellyel a kimondott szavakat és érzelmeket vászonra dolgozza. 

A kispesti festő, Nagy Balogh János 1919-es halála után egy olyan művészbarát kör született, melynek célja a hagyományok ápolása, valamint a helyi művészvilág éltetése volt. Évek hosszú sora formálta, alakította tevékenységüket. Tagjai kicserélődtek, bővültek, míg végül a Kispesti Képző és Iparművészeti Csoport jogutódaként megszületett a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület. 

Skoda Éva, az immár 20 éves Egyesület ügyvezető elnöke fő feladatának tekinti a helyi alkotók és előadóművészek összefogását, ösztönzését. Pályázati forrásból megvalósult köztéri alkotásuk a Helikocka, a 12 kézőművész közös gondolkodást tükrözi. A térhálóra felfüggesztett képek olyan helytörténeti szempontból is jelentős, híres személyek egy-egy vonását mutatják be, akik Kispest utcáinak névadói lettek. Az alkotások kiválóan példázzák a művészet önmagán túli jelentését, és beszédes módon a tudás átadásának nagyszerű módját. 


A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött!
A WekerleFeszt támogatói: Wekerlei Kulturális Közhasznú Alapítvány – WEKKA

A biztonságos élmények érdekében előadásaink létszámát csökkentettük, valamint a nézőtér berendezésénél a szellősebb elhelyezésre törekszünk. Épp ezért kérjük, minél hamarabb regisztráljon, nehogy lemaradjon az önt érdeklő programról.
További óvintézkedéseinkről itt olvashat.Címkék: művészettörténet, művészet, skoda éva, wekerlefeszt

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

WEKERLEFESZT - MINIFESZT (archiválva 2020.10.20.)

WekerleFeszt "kicsiben" gyerekeknek és felnőtteknek. 2020.10.17.
részletek...