Program

RÉGI KARÁCSONY


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 11. 13., péntek 08:00 - 20:00

RÉGI KARÁCSONY - kiállításajánló

Nagy-nagy örömünkre november 13-tól látható az a karácsonyváró kiállítás, melyet a Shopmark bevásárlóközponttal közösen sikerült megvalósítani. A postához vezető folyosóra olyan hangulatot álmodtunk meg, amely megidézi az egykor volt karácsonyok hangulatát.

Az ünnepvárásban az is jó, hogy sok olyan emlék tódul felénk, amelyek régi, lassacskán feledésbe merülő kedves szokásokat elevenítenek fel, ilyen például a jókívánságokat messzire üzenő képeslapok küldése. Miközben válogattuk a gondosan címzett, ékes betűkkel írott lapokat, aszerint igyekeztünk kiemelni párat, hogy milyen emlékeket hívtak elő, milyen érzéseket váltottak ki belőlünk. Az ünnepre várakozás izgatottságát, a kívánságlisták és ajándékok alapos átgondolását, a titkos csomagolások sietségét, a sárguló receptkönyvből készülő sütemények illatát, a frissen vasalt ruha meleg tapintását, és az áhítat csendjét, amely abban a pillanatban állítja meg rövidke pillanatra az időt, mikor megpillantjuk a feldíszített fát. Valamint az üveges vitrin, komód, vagy akár az előszobai tükör képét, ahol ezek az üzenetek kiemelt helyet kaptak, hiszen a karácsony ünnepe az egymásra gondolás, a szeretettség érzésének bűvöletében érkezik, akárcsak egykoron ezek képeslapok.

A Wekerlei Kultúrház számára kiemelten fontos a hagyományok ápolása, és az ünnepek tisztelete, hogy időről időre alkalmat teremthessünk a hétköznapok megtörésére, ünneplőbe öltöztetni környezetünket és magunkat, lassítani, befelé tekinteni, nagy lélegzetet venni. Tárlatunkkal ezt az üzenetet szeretnénk küldeni Önöknek.

Köszönjük a Shopmark bevásárlóközpontnak, hogy ez a kiállítás megvalósulhatott!

Kapcsolódó galériák:
Címkék: