Babos Eszter könyve

Babos Eszter könyve

Kedves Olvasó!

Amikor elindítottam a Babos Bábos Mesekuckó foglalkozásokat, sok szülő és pedagógus keresett meg, és a mai napig kapok még leveleket, melyben segítséget kérnek, hogy hogyan is kezdjék el otthon a bábozást. Hogyan kedveltethetik meg a meséket a gyerekekkel? Hogyan lehet egyszerűen, mégis igényesen bábokat készíteni, mindenféle előképzettség nélkül? Milyen meséket válasszanak és milyeneket ne? Hogyan adják elő a mesét? Nem bűn, ha eltérünk a leírt szövegtől? Mit lehet otthon bábozni az egy éves gyermeknek, mivel lehet felkelteni és fenntartani az érdeklődésüket a mesék birodalmában? 

Ilyen, és ezekhez hasonló kérdések érkeztek hozzám, és bár megpróbáltam mindig tudásom alapján a legjobb válaszokat megadni, mégis úgy gondoltam, hogy az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtöm, és leírom. 

Nem elméleti szakkönyv létrehozása volt a célom, hanem hogy gyakorlati tanácsokat adjak mindazoknak, akik a mesék szeretetét a bábozás élményével együtt szeretnék továbbítani a gyerekek felé, legyen az gyakorló édesanya vagy kisgyermekekkel foglalkozó pedagógus. Természetesen ejtek pár szót a gyerekek életkori sajátosságairól, a mesékről, a meseválasztásról, és a mese dramatizálásáról is. Emellett nagy hangsúlyt fektetek a bábdarabok leírására, otthon is elkészíthető báb ötletekre, mondókákra, versekre, és természetesen az eljátszott mesékhez kapcsolódó kézműveskedésekre.

Szeretettel
Babos Eszter

Címkék: bábok, bábszínház, könyvbemutató, előadás, baba-mama
Kapcsolódó programok
BABÁS MESEKUCKÓ
BABÁS MESEKUCKÓ
Kapcsolódó írások
Bábos mesekuckó
Bábos mesekuckó