Olvasósarok

Babos Eszter könyve


Kedves Olvasó!

Amikor elindítottam a Babos Bábos Mesekuckó foglalkozásokat, sok szülő és pedagógus keresett meg, és a mai napig kapok még leveleket, melyben segítséget kérnek, hogy hogyan is kezdjék el otthon a bábozást. Hogyan kedveltethetik meg a meséket a gyerekekkel? Hogyan lehet egyszerűen, mégis igényesen bábokat készíteni, mindenféle előképzettség nélkül? Milyen meséket válasszanak és milyeneket ne? Hogyan adják elő a mesét? Nem bűn, ha eltérünk a leírt szövegtől? Mit lehet otthon bábozni az egy éves gyermeknek, mivel lehet felkelteni és fenntartani az érdeklődésüket a mesék birodalmában? 

Ilyen, és ezekhez hasonló kérdések érkeztek hozzám, és bár megpróbáltam mindig tudásom alapján a legjobb válaszokat megadni, mégis úgy gondoltam, hogy az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtöm, és leírom. 

Nem elméleti szakkönyv létrehozása volt a célom, hanem hogy gyakorlati tanácsokat adjak mindazoknak, akik a mesék szeretetét a bábozás élményével együtt szeretnék továbbítani a gyerekek felé, legyen az gyakorló édesanya vagy kisgyermekekkel foglalkozó pedagógus. Természetesen ejtek pár szót a gyerekek életkori sajátosságairól, a mesékről, a meseválasztásról, és a mese dramatizálásáról is. Emellett nagy hangsúlyt fektetek a bábdarabok leírására, otthon is elkészíthető báb ötletekre, mondókákra, versekre, és természetesen az eljátszott mesékhez kapcsolódó kézműveskedésekre.

Szeretettel
Babos Eszter

Kapcsolódó galéria (Otthonos bábok, bábos otthonok):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: bábok, bábszínház, könyvbemutató, előadás, baba-mama
2015.01.15.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Bábos mesekuckó

Mire jó a bábos mesélés? Babos Eszter írása a Bábos mesekuckóról.

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg (szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020-as kormányrendelet).
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!

A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.

Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni. 

A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


Minden további változásról olvashatnak a honlapon és a facebook oldalunkon.