EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT…

EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT…

Költözés előtti utolsó nagy programot rendezett a Wekerlei Könyvtár szeptember 30-án, pénteken. A nap folyamán közel 250 kerületi óvodás és kisiskolás gyermek hallgatott mesét a Népmese Napja alkalmából.

A könyvtár immáron második alkalommal rendezett egész napos programot a Népmese Napja alkalmából, ahol a kerületi gyerekeket önként jelentkező pedagógusok, olvasók, szülők és nagyszülők örvendeztették meg különböző népmesékkel. A zenével kísért, mesemondó és felolvasó napon a könyvtárba látogattak a Pannónia Általános Iskola, a Kós Károly Általános Iskola, a Hungária Általános Iskola kisdiákjai és az Árnyas Óvoda kicsinyei.

A gyerekek többek között Furulyás Palkóról, Nyakiglábról, a Csillagszemű juhászról, a loncsos medvéről, az okos lányról hallgatták meg a történeteket, de előkerült az Almáért szamarat című erdélyi népmese, a Kis ködmön, a Rózsa és Ibolya története is.

Juhász Magda meseíró a Rátóti csikótojásról és a rest macskáról mesélt, a mese után közösen beszélték meg a mese tanulságait, majd Magda nénitől búcsúzóul autogramot is kaptak a gyerekek. A meseolvasók vezetésével a csoportok időnként dalra is fakadtak, és a napot szinte végig kísérte Lélfay Éda gitárjátéka. A Pannónia Ált. Iskola 4. b. osztálya meseillusztrációkat készített.

Végül, ha nem is hamuban sült, de finom pogácsa, a szóló szőlő története után szép fürt szőlő, valamint kókuszgolyó és sportszelet volt búcsúzóul minden kis hallgató ajándéka.
A Wekerlei Könyvtár köszönetet mond a meséket felolvasó önkénteseknek:
Juhász Magda költő, meseírónak, Lélfay Éda nyugdíjas óvódapedagógusnak, Gál Éva nyugdíjas óvónőnek, László Józsefné Erzsébet és Bognár Judit nyugdíjas pedagógusoknak, akik volt iskolájuk kisdiákjainak meséltek, valamint Kaptay Éva nagymamának és Szalay Szilvia olvasónak.
Többen hozzájárultak a gyerekekek vendéglátásához is: Tóth Marietta, László Erzsébet, Bognár Judit, Kaptay Éva, Gál Éva és Lukács KingaA könyvtár hálás a lelkes pedagógusoknak is, akik elhozták a gyermekcsoportokat a könyvtárba, mert mindig öröm a kíváncsi, csillogó szemű gyerekeket látni, és a lelket melengető mesék világába kalauzolni őket.

A Wekerlei Könyvtár október 17-től zárva tart a könyvek leltározása, pakolása és költöztetése miatt. A Kós Károly tér 9. szám alatti új helyszín várhatóan 2017. január elején nyitja meg kapuit.

Címkék: könyvtár, népmese, mese