Homoki Anikó üvegművész

Homoki Anikó üvegművész

Homoki Anikó-Lach Sándor művészházaspár Kispesten él és alkot. Nem csak életükben, de művészetükben, munkáikban is inspirálják és segítik egymást. 

Homoki Anikó üvegművész bemutatása:

Homoki Anikó üvegművész, dekoratőr. Rajzszakos gimnáziumi évei után a Dekoratőr és Kirakatrendező Iskolában folytatta tanulmányait. Az üveggel való ismerkedést a Tiffany technika elsajátításával és az ólomüvegezéssel kezdte, melyek zárt technikák, ezért lassanként azt érezte, hogy szeretné az anyagot „felszabadítani”, a fényt áramlani hagyni, az anyaggal „együtt dolgozni”, és megmutatni, hogy az üvegnek lelke van, mely képes kifejezni a lélek rezdüléseit. Közel húsz éve készít kemencében olvasztott üveg tárgyakat, képeket fusing technológiával.  Munkáiban kevés színezést használ, az üveg természetes hatását szeretné megtartani és azt láttatni, hogy e törékeny mégis kemény anyag tele van csodával, fénnyel, színnel, játékkal, lehelet finomsággal, melyben a fény változásai, a matt és fényes felületek játéka kifejezi a gondolatokat, érzéseket, titkokat, az emberi lélek mélységeit.
A csoportos kiállítások mellett, 2003 óta több önálló tárlata is volt. Tagja a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek, a Magyar Művészeti Aalapnak és a Magyar Üvegművészek Társaságának. Alkotói munkája mellett tanít a Szimultán Képző- és Iparművészeti Iskolában, mindemellett két gyermek édesanyja és nagymama is. 

Címkék: Homoki, üvegművészet, Kispest, Helikon