Program

Műhelylátogatás Homoki Anikónál és Lach Sándornál (archiválva 2017.04.10.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2017. 04. 08., szombat 17:00 - 18:30

2017. április 8., szombat 17.00 órától

A műhelylátogatás létszáma betelt!

Műhelylátogatás a Homoki Anikó üvegművész és Lach Sándor festőművész műtermében
Üveg, fény, játék, képek és szobrok. Betekintés az alkotói térbe, beszélgetés a művészházaspár műtermében.

A VI. WekerleFeszt sajátossága, hogy április 8-án szombaton, regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokat szervezünk a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ezzel lehetőséget kínálunk látogatóinknak a személyes találkozásra, beszélgetésre, betekintésre az alkotó tér sajátos atmoszférájába. 

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon március 16-tól nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva.
A látogatáshoz feltétlenül szükséges regisztrációs szelvény
jelentkezés után átvehető a WKK információs pultjánál, a Petur u. 7. szám alatt március 31-ig. A szelvény átvételénél informálódhat majd a találkozás pontos helyszínéről is.
Valamennyi műhelylátogatás Kispesten, helyi művészeknél történik.

A műhelylátogatás ideje körülbelül másfél óra. Mivel az egyes műhelylátogatások időpontjai alkalmanként összecsúsznak, kérjük, úgy válasszon a többi műhelylátogatás közül, hogy időben oda tudjon érni a következő találkozóhelyre, és minden látogatása teljes idejű legyen!

A VI. WekerleFeszt további programjai: http://wkk.kispest.hu/program/510/vi-wekerlefeszt

Homoki Anikó és Lach Sándor bemutatása:

Vendéglátóink, a Homoki Anikó-Lach Sándor művészházaspár Kispesten él és alkot. Nem csak életükben, de művészetükben, munkáikban is inspirálják és segítik egymást. 
Homoki Anikó üvegművész, dekoratőr. Rajzszakos gimnáziumi évei után a Dekoratőr és Kirakatrendező Iskolában folytatta tanulmányait. Az üveggel való ismerkedést a Tiffany technika elsajátításával és az ólomüvegezéssel kezdte, melyek zárt technikák, ezért lassanként azt érezte, hogy szeretné az anyagot „felszabadítani”, a fényt áramlani hagyni, az anyaggal „együtt dolgozni”, és megmutatni, hogy az üvegnek lelke van, mely képes kifejezni a lélek rezdüléseit. Közel húsz éve készít kemencében olvasztott üveg tárgyakat, képeket fusing technológiával.  Munkáiban kevés színezést használ, az üveg természetes hatását szeretné megtartani és azt láttatni, hogy e törékeny mégis kemény anyag tele van csodával, fénnyel, színnel, játékkal, lehelet finomsággal, melyben a fény változásai, a matt és fényes felületek játéka kifejezi a gondolatokat, érzéseket, titkokat, az emberi lélek mélységeit.
A csoportos kiállítások mellett, 2003 óta több önálló tárlata is volt.

 
Férje Lach Sándor szobrász, festő és grafikus. Művészeti érdeklődése már gyermekként felébredt, mikor látta édesapját festeni és rajzolni. A 70-es években kirakatrendezőnek tanult. Az elmélet mellett gyakorlati tudását is itt szerezte meg, fúrt, hegesztett, forrasztott, szitanyomással nyomtatott. Széles érdeklődési körét alkotásainak sokszínűsége is tükrözik. Ismeri és használja akár a műanyag, a fa, a fém tulajdonságait, melyek keze nyomán megszelídülnek, és új értelmet kapnak. Fontos számára a szépség közvetítése, az érzelmek tárgyiasul kifejezése. Művészeti tevékenysége mellett, alkalmazott grafikusként kiállításokat rendez, azok grafikáját készíti. Több művészeti közösségnek tagja, köztük a Sarkosok rajzkörének, a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek és a Lőrinci Szabad Alkotók Közösségének.

Munkáikat legutóbb 2016 decemberében és 2017 januárjában láthattuk a Csili Művelődési Központban rendezett közös kiállításukon. 2017. március 8-tól Lach Sándor önálló kállítása látható a Kispesti Városházán.

 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: Lach, Homoki, üvegművészet, festészet, Helikon, Wekerlefeszt, Kispest, művészet

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

VI. Wekerlefeszt (archiválva 2017.04.10.)

2017.04.8-9. VI. WekerleFeszt Művészeti Találkozó
részletek...

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Homoki Anikó üvegművész

Homoki Anikó üvegművész bemutatása.

Lach Sándor festőművész, grafikus

Lach Sándor képzőművész bemutatása.

A WEKERLEFESZT története

Mi is az a WekerleFeszt Művészeti Találkozó?