Kispesti Kóficok napközis tábor

Kispesti Kóficok napközis tábor

Utolsó napjukat töltötték 2017. augusztus 25-én, pénteken a kerületi napközis táborban a kispesti diákok. A kilenchetes nyári táborozást – amelynek idén a Vass és az Eötvös iskola adott otthont – 10 millió forinttal támogatta az önkormányzat.

Hetente átlagosan több mint száz, főként rászoruló gyereknek biztosított szünidős programokat az önkormányzat a nyári napközis táborban, amelynek öt héten át a Vass iskola, majd – az ottani tálalókonyha felújítása miatt – négy héten keresztül, augusztus 25-ig az Eötvös iskola biztosított helyet. Az iskola tornatermében rendezett záróünnepségen a tábort szervező Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatója, Szabó Mária köszöntötte a vendégeket – köztük Vinczek György alpolgármestert, Burány Sándor országgyűlési képviselőt, Szujkó Szilvia önkormányzati képviselőt, a KOSIE Bizottság elnökét, Bogó Józsefné önkormányzati képviselőt, a Környezetvédelmi Bizottság elnökét, Ikladiné dr. Petres Veronikát, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda vezetőjét és Laczó Magdolna csoportvezetőt –, valamint a diákokat, az intézmény- és táborvezetőket, a szabadidő-szervezőket, a pedagógusokat, a tábori titkárokat és a technikai dolgozókat.

Szabó Mária elmondta, hogy a szabadidő-szervezők és a pedagógusok lelkes munkájának köszönhetően a korábbi éveknél is érdekesebb, színvonalasabb kínálattal várták a gyerekeket a „Kispesti Kóficok” fantázianevű táborban. Különböző sport- és kézműves foglalkozásokat, társasjátékokat, uszodai programokat biztosítottak a diákoknak, akik hetente egyszer hosszabb kirándulást is tettek. Népszerű programnak bizonyult a vizes VB úszóselejtezőinek megtekintése, a dunai hajózások és a kisvonatozás, a Csokimúzeumban, a 3D Interaktív Galériában, a Seholsziget Élményparkban és az Eleven Parkban tett látogatás, a szabadkézi háromdimenziós nyomtatás kipróbálása, a múzeumpedagógiai foglalkozások és az ásványkiállítások.

Vinczek György alpolgármester köszöntőjében kiemelte a szervezők, a pedagógusok és a technikai dolgozók eredményes munkáját és a színes programkínálatot. A napközis táboroztatást idén is sok kispesti család vette igénybe, mert nagyszülők és szabadság hiányában csak így tudtak színvonalas nyári szabadidős elfoglaltságot biztosítani gyermeküknek. Sokan az egész nyarat a táborban töltötték, s közben játékos formában tudták bővíteni az iskolai órák keretében szerzett ismereteiket – tette hozzá az alpolgármester.

Szabó Mária köszönetet mondott az önkormányzat és a hivatal munkatársainak a tábor zökkenőmentes lebonyolításához nyújtott segítségért, majd okleveleket adott át Büki Katalin, Zentai Rita és Nachtmann Renáta táborvezetőknek, Dékán Zsuzsa és Nagy Gabriella szabadidő-szervezőknek, a tábori titkároknak, a több héten át dolgozó pedagógusoknak és technikai dolgozóknak, a közösségi szolgálatban részt vevő diáksegítőknek és önkénteseknek, valamint Ertelné Csák Juditnak, a Vass iskola intézményvezetőjének és Dufek Jánosnak, az Eötvös iskola intézményvezetőjének. Ezt követően Dékán Zsuzsa kihirdette a tábori verseny eredményét: a Kispest Honvéd FC játékosai által dedikált mezt Zombori Emese és Zombori Bíborka vehette át. A nyári tábort Zsiros László Róbert „Szertáros” látványos trükköket és kísérleteket bemutató előadása zárta, a program végén pedig vendéglátás várta a táborozókat és a táboroztatókat.

Címkék: napközis, tábor, Kispest