Kiállítások

TÉLI ÁLMOK (archiválva 2018.01.17.)


Szalma Edit grafikus, illusztrátor karácsonyváró kiállítása.

Nagy bajuszú idomárok, cirkuszi körhinta, bicikliző, duci macskafigura, bájos angyalok, kedves manók, ágas-bogas, színes virágok, ezek a szokatlan, de rögtön a szívünkbe lopakodó mesefigurák, melyek mind nagyon szerethetőek, és azonnal megelevenednek a gyermekkönyvek lapjain – ez mind Szalma Edit.
Szalma Edit csodákkal teli világába jó belépni, mert színek és formák varázslatos kavalkádja vár bennünket, melyben a gyerekek otthonosan, a felnőttek pedig újra gyereknek érezhetik magukat!
Szalma Edit már gyermekként tudta, hogy a rajzok felé vezet az útja, és talán épp e korai felismerésnek köszönhetjük, hogy alkotásaiban ilyen erőteljesen megmaradtak a letisztult, egyszerű, és mégis mesterien kifinomult formák. Eredeti elképzelése szerint festőnek készült, ám végül az Iparművészeti Főiskola tipográfia-grafika szakát végezte, melynek útravalójából a mai napig táplálkozik. Később ugyanitt szerezte meg mesterfokú képzését, Árendás József irányítása alatt. Az ő javaslatára választotta témájául a cirkusz világát, melyben olyannyira sikerült feloldódnia, hogy hosszú évekre összekötötte munkásságával. 
A plakát- és bélyegtervezésen, valamint papírszínházi alkotáson túl megannyi gyerekkönyvben és kiadványban – többek között a Móra és Csimota Kiadók mesekönyveiben és Manó Könyvekben – találkozhatunk szerethető figuráival és az összetéveszthetetlenül „Szalma Edites” stílusjegyeivel. Munkásságát számos díj méltatja, valamint az a tény, hogy közkedvelt, ismert alkotóvá vált.

A megtekintés díjtalan!

Megtekinthető: 2017. december 1-től 2018. január 15-ig a kultúrház nyitva tartási idejében.

Az alkotóról bővebben itt olvashatnak: szalmaedit.blogspot.hu

 Címkék: illusztráció, grafika, kiállítás
2017.11.29.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Szalma Edit meseillusztrátor

Szalma Edit meseillusztrátor bemutatása.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

MŰHELYLÁTOGATÁS SZALMA EDITNÉL (archiválva 2020.06.25.)

ÚJ IDŐPONT! Csoportos látogatás a meseillusztrátornál. 2020.10.18.
részletek...