Program

MŰHELYLÁTOGATÁS SZALMA EDITNÉL (archiválva 2020.06.25.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 10. 18., vasárnap 17:30 - 18:30

A IX. WekerleFeszt Művészeti Találkozó keretében

Csoportos műhelylátogatás Szalma Edit meseillusztrátor műteremében
Október 18., vasárnap 17.30-18.30

Az elmúlt évek nagy sikerű műterem-látogatásai során bepillantást nyerhettünk a közelünkben élő és alkotó művészek életébe, alkotó tereibe, személyesebbé téve ezzel az alkotásokhoz és alkotóhoz való kapcsolatunkat. 
Közkívánatra ebben az évben újra ellátogatunk már ismert és új műtermekbe.

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon szeptember 21-től nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva vagy a 282-9895-ös telefonszámon!
Regisztrációja után kérjük, fáradjon be a WKK épületébe (XIX. ker. Petur u. 7.), és vegye át a műteremlátogatásra feljogosító szelvényét, mely további információkat tartalmaz.

A WekerleFeszt támogatói: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata, Wekerlei Kulturális Közhasznú Alapítvány – WEKKA
A részvétel programokon díjtalan!

A IX. WekerleFeszt további programjai: uj.wkk.kispest.hu/program/887

Szalma Edit bemutatása:

Szalma Edit már gyermekként tudta, hogy a rajzok felé vezet az útja, és talán épp e korai felismerésnek köszönhetjük, hogy alkotásaiban ilyen erőteljesen megmaradtak a letisztult, egyszerű, és mégis mesterien kifinomult formák.

Eredeti elképzelése szerint festőnek készült, ám végül az Iparművészeti Főiskola tipográfia-grafika szakát végezte, melynek útravalójából a mai napig táplálkozik. Később ugyanitt szerezte meg mesterfokú képzését, Árendás József irányítása alatt. Az ő javaslatára választotta témájául a cirkusz világát, melyben olyannyira sikerült feloldódnia, hogy hosszú évekre összekötötte munkásságával. 

A plakát- és bélyegtervezésen, valamint papírszínházi alkotáson túl megannyi gyerekkönyvben és kiadványban – többek között a Móra és Csimota Kiadók mesekönyveiben és Manó Könyvekben – találkozhatunk szerethető figuráival és az összetéveszthetetlenül „Szalma Edites” stílusjegyeivel. Munkásságát számos díj méltatja, valamint az a tény, hogy közkedvelt, ismert alkotóvá vált.Címkék: szalma edit

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

TÉLI ÁLMOK (archiválva 2018.01.17.)

Szalma Edit grafikus, illusztrátor karácsonyváró kiállítása.