MŰVÉSZTERASZ - KULTÚRKERT

MŰVÉSZTERASZ - KULTÚRKERT

Több húron pendülünk - zárókoncert

18.00 - 19.00 óráig

Ez a különleges koncert egy pályázati felkérésre született, melyben a cél a különböző népzenei ihletésű, klasszikus darabok megszólaltatása. 
Csurkulya József cimbalomművészt idézve: "A marosvásárhelyi Művészeti Líceumban végzett tanulmányaim során, eredeti darabok hiányában, gyakorlatilag mindig átiratokat adtam elő xilofonon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Klasszikus cimbalomtanári szakán szintén bevett gyakorlat, hogy Bach csellószviteket vagy más műveket adtunk elő, az eredeti kortárs cimbalomra írt művek mellett. Igyekeztünk olyan műsort összeállítani, amelyben néhány saját szerzemény mellett, átiratokat is előadva, az együtt zenélés öröme kerüljön reflektorfénybe.
Ebben partnerem Gárdos Éva, akivel a Zeneművészeti Egyetem óta kamarazenélünk és a budapesti Rácz Aladár Zeneiskola zongoratanára és korrepetitora."


Gárdos Éva zongoraművész

Tanulmányait előbb a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában,majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetében végezte. Mesterdiplomáját a Zeneakadémia zongorakísérő-korrepetitor szakán szerezte. A budapesti Rácz Aladár Zeneiskola zongoratanára és korrepetitora. Partnereivel kamarazenei estek állandó résztvevője. A klasszikus zenén kívül a tangó szerelmese;zongoristaként kvintettjével hosszú évek óta a stílus képviselője hazánkban.


Csurkulya József cimbalomművész

Erdélyi híres cimbalmos családból származik. Édesapja ösztönzésére hat évesen kezdett el cimbalmozni. Ütős szakon érettségizett a Marosvásárhelyen, később Budapestre áttelepülve elvégezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerész Iskoláját cimbalomkészítő szakon. Később ugyanitt kamaraművészi és cimbalomtanári szakon szerez diplomát. 1999-től állandó tagja a magyar, balkáni és közel-keleti népzenéből táplálkozó Besh o droM zenekarnak, játszik a Swing ala django zenekarban, és az Eichinger-Csurkulya Projectben. Nagyon sokoldalú zenész, repertoárjában megtalálható úgy a jazz, mint a klasszikus vagy a népzene. 
 

A művészeti fesztivál az NKA Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Részletek
Időpont
2021. 09. 25., szombat 18:00 - 19:00
Legközelebbi alkalom
-
Kapcsolódó írások
Művészterasz – Kultúrkert
Művészterasz – Kultúrkert
Kapcsolódó albumok
Művészterasz - Kultúrkert
Művészterasz - Kultúrkert