MŰVÉSZTERASZ - KULTÚRKERT

MŰVÉSZTERASZ - KULTÚRKERT

Kortárs 
Ízelítő a mai magyar irodalom és zene fúziójából

15.00 - 16.30 óráig

A kortárs irodalom nagy és sokszínű kínálatából négy író munkáiból válogattunk. Mindannyian több műfajban alkotnak: vers, novella, regény, dráma. A hangjuk, stílusuk, azonban nagyon különböző. Ez a különbözőség teszi izgalmassá, dinamikussá az összeállítás tartalmát, hangulatát. A kortárs irodalom mellé kortárs zene dukál. S ha már mai magyar kortárs zene, akkor hallgassuk azt az egyik legkiemelkedőbb zenész és zeneszerző előadásában. 
   
Az írók: Bereményi Géza, Garaczi László, Grecsó Krisztián és Karafiáth Orsolya
A zeneszerző: Hrutka Róbert, a mai  magyar zenei élet kimagasló alakja.

Előadják: 
Holl Zsuzsa 
Hrutka Róbert 

Előadók bemutatása
Holl Zsuzsa 
A Színház-és Filmművészeti Főiskolán elvégzése után vidéki nagyvárosok, mint Győr, Miskolc, Kecskemét, Szeged, Békéscsaba, Eger színházaiban játszott, majd láthattuk a Nemzeti Színházban és a Vígszínházban, ahol jelenleg is játszik. 2003 óta fellép saját szerkesztésű, dramatizálású 2-3 szereplős prózai és zenés előadásokban, pl.  Egy óra Gershwinnel, „Úgy éltem életem” – Radnóti előadás, Latinovits Zoltán emlékest, Géraldy-Cole Porter: Huzavona - zenés est, Szerelmi háromszögek: Molnár Ferenc jelenetek és a  Kortárs Hrutka Róberttel.

Hrutka Róbert 
Hrutka Róbert 5 évesen kapta meg első hangszerét, azt a szájharmonikát, amely évekig a kedvenc hangszere volt. 6 évesen zongorázni, 9 évesen klasszikus gitározni és énekelni tanult. 1989-től napjainkig több mint 200 nagylemez elkészítésében működött közre. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt. Pályafutása alatt Hrutka Róbertet közel ezer reklám - és filmzene megírására kérték már fel 2001 és 2008 között Jamie Winchester-rel számtalan jelentős slágert írtak és énekeltek fel. Ezt az elismerésekben és kiadványokban is termékeny, aktívan koncertező formációt hét év együttműködés után zárták le. Több lemezt készített színészekkel olyan neves művészek, mint Tompos Kátya, Kálloy Molnár Péter, Für Anikó és Udvaros Dorottya voltak alkotó társai. A nemzetközi zenei világban is egyre többen számítanak munkájára, így a londoni Jamelia is. Több nagylemez producere és zenei rendezője, zeneszerzőként ő jegyzi a Magyar Vándor, a Lora, a Valami Amerika 2-3., az Üvegtigris 3., Magicboys, Kossuthkifli, a Kincsem és számos nagy sikerű mozifilm, sorozat, meg természetesen több színházi előadás zenéjét is.

 

A művészeti fesztivál az NKA Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Részletek
Időpont
2021. 09. 25., szombat 15:00 - 16:30
Legközelebbi alkalom
-
Kapcsolódó írások
Művészterasz – Kultúrkert
Művészterasz – Kultúrkert