Program

TÉLTEMETÉS (archiválva 2016.02.28.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2016. 02. 27., szombat 16:00 - 19:00

Ez lesz a 10. alkalom, hogy megrendezésre kerül a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) közös rendezvénye, a Wekerletelep egyik legnépszerűbb, látványos, hagyományőrző rendezvénye, a Téltemetés.  A program február 27-én, szombaton 16 órakor kezdődik a kultúrház Petur utcai épületében. Az ide érkező családok zajkeltő eszközöket készíthetnek, illetve közös munkával elkészül az óriási kiszebáb is, melyet szalmával tömünk ki, majd felöltöztetünk. Tarisznyájába bekerülnek azok a cédulák, melyekre előzőleg a gondjainkat írjuk fel. A cédulákon kívül a forgatagban gondűző szalagokat is osztunk majd, melyeket hagyományosan gúzskarikára kötünk, és később ezt is elégetjük.
A Petur utcából a Kós Károly térre vonuló menet 17.30-kor indul, ahol a WKK-ban készült télűző „hangszerekkel” űzzük majd el a telet, de a résztvevők hozhatnak otthonról is zajkeltő eszközöket. A csoportot dobosok kísérik, és kikiáltók rigmusokkal segítik a hangulatkeltést.
A főtéren 18 órakor gyullad meg az óriás máglya, melyen - a jelenlévők nagy örömére - a gondokkal együtt elégetik a kiszebabát. A rendezvény egyben tavaszköszöntés is, hiszen a Téltemetést közös tavaszköszöntő éneklés zárja.
A rendezvényen a WKK munkatársain kívül a Wekerlei Társaskör önkéntesei dolgoznak. 

A WTE és a WKK közös rendezvénye.

A részvétel díjtalan, de hangos!

Kapcsolódó galériák:
Címkék: téltemetés, közösségi

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

TÉLTEMETÉS (archiválva 2017.02.26.)

2017.02.25. Közös télűző esemény.
részletek...

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Téltemetés Wekerlén (archiválva 2016.03.08.)

Télbúcsúztató és tavaszhívogató rendezvény

Eltemettük a telet Wekerletelepen (archiválva 2017.02.22.)

Több száz fős tömeg vett részt 2016. február 27-én a Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerlei Kultúrház közösen szervezett hagyományőrző rendezvényén.

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények
KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg.
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!


A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 18.00 óra között.