Program

Műhelylátogatás Skoda Évánál (archiválva 2017.04.10.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2017. 04. 08., szombat 11:00 - 12:30

Április 8. szombat 11.00 órától kb. 12.30-ig

A műhelylátogatás létszáma betelt!

Műhelylátogatás Skoda Éva festőművész műterem galériájában
Képek, színek, arcok, hangulatok és gondolatok. Betekintés az alkotói térbe, séta és beszélgetés a wekerlei festőművész műterem galériájában.

A VI. WekerleFeszt sajátossága, hogy április 8-án szombaton, regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokat szervezünk a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ezzel lehetőséget kínálunk látogatóinknak a személyes találkozásra, beszélgetésre, betekintésre az alkotó tér sajátos atmoszférájába. 

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon március 16-tól nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva.
A látogatáshoz feltétlenül szükséges regisztrációs szelvény jelentkezés után átvehető a WKK információs pultjánál, a Petur u. 7. szám alatt március 31-ig. A szelvény átvételénél informálódhat majd a találkozás pontos helyszínéről is.
Valamennyi műhelylátogatás Kispesten, helyi művészeknél történik.

A műhelylátogatás ideje körülbelül másfél óra. Mivel az egyes műhelylátogatások időpontjai alkalmanként összecsúsznak, kérjük, úgy válasszon a többi műhelylátogatás közül, hogy időben oda tudjon érni a következő találkozóhelyre, és minden látogatása teljes idejű legyen!

A VI. WekerleFeszt további programjai: http://wkk.kispest.hu/program/510/vi-wekerlefeszt

Skoda Éva bemutatása:

Skoda Éva festőművész a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola játéktervező-grafika szakán érettségizett, majd az Állami Bábszínházban dolgozott díszletfestőként Koós Iván és Ország Lili irányítása mellett. Az 1970-es évek második felétől restaurálással, majd reklámgrafikával foglalkozott. Balogh Jenő irányításával folytatott festészeti tanulmányokat. Jelenleg elsősorban portrékat fest: kortársairól, a közélet ismert szereplőiről készít gouache karakterképeket. Az 1980-as évek végén a Kispest Tv számára készített mese-illusztrációkat. A művésznő egyedi technikával készült alkotásait őszinte emberi odafordulás és érdeklődés jellemzi, mellyel az érzelmeket, a kimondott és a kimondatlan szavakat vászonra viszi.      
                 
Festményeit egyéni és csoportos kiállításokon a hazai városoktól az Amerikai Egyesült Államokig sok helyen láthatták már az érdeklődők.
Skoda Éva 2012-óta ügyvezető elnöke az 1994-ben alakult Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek, melynek célja az alkotó művészek összefogása és ösztönzése, kiállítások, cserekiállítások szervezése, országos tematikus kiállításokhoz kapcsolódás, kulturális tevékenységek szervezése a kerületen belül és kívül. 

 

 

 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: Skoda, Wekerlefeszt, művészet, festészet

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

VI. Wekerlefeszt (archiválva 2017.04.10.)

2017.04.8-9. VI. WekerleFeszt Művészeti Találkozó
részletek...

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

A WEKERLEFESZT története

Mi is az a WekerleFeszt Művészeti Találkozó?