Program

Műhelylátogatás Katona Áron Sándornál (archiválva 2017.04.10.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2017. 04. 08., szombat 17:00 - 18:30

2017. április 8., szombat 17.00 órától kb. 18.30-ig

A műhelylátogatás létszáma betelt!

Műhelylátogatás Katona Áron Sándor festő- és tűzzománc-művész műterem galériájában
Festmények, tűzzománcok, történetek, regék és mondák, látvány, színek, új dimenziók. Betekintés az alkotói térbe, beszélgetés a festő- és tűzzománc-művész műterem galériájában.

A VI. WekerleFeszt sajátossága, hogy április 8-án szombaton, regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokat szervezünk a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ezzel lehetőséget kínálunk látogatóinknak a személyes találkozásra, beszélgetésre, betekintésre az alkotó tér sajátos atmoszférájába. 

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon március 16-tól nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva.
A látogatáshoz feltétlenül szükséges regisztrációs szelvény jelentkezés után átvehető a WKK információs pultjánál, a Petur u. 7. szám alatt március 31-ig. A szelvény átvételénél informálódhat majd a találkozás pontos helyszínéről is.
Valamennyi műhelylátogatás Kispesten, helyi művészeknél történik.

A műhelylátogatás ideje körülbelül másfél óra. Mivel az egyes műhelylátogatások időpontjai alkalmanként összecsúsznak, kérjük, úgy válasszon a többi műhelylátogatás közül, hogy időben oda tudjon érni a következő találkozóhelyre, és minden látogatása teljes idejű legyen!

A VI. WekerleFeszt további programjai: http://wkk.kispest.hu/program/510/vi-wekerlefeszt

Katona Áron Sándor bemutatása:

Vendéglátónk, Katona Áron Sándor az 1961 óta Wekerlén élő és alkotó festő- és tűzzománc-művész korán elkezdett a képzőművészet iránt érdeklődni. 11 évesen már rajzolni és festeni tanult a Képzőművészeti Szabadiskolában M. Tóth István, Ballagó Imre és Áron Nagy Lajos festőművészektől. 
Későbbi művészeti igényessége és ízlése kialakításában meghatározó személy volt mestere Kutassy Imre Ferenc nagybányai festőművész. Sokfelé járt a világban tanulmányúton, mely utazások hatással voltak művészeti látásmódjára, kitekintésére és érdeklődésére más kultúrák iránt.
Első önálló kiállításán 1970-ben grafikákat és festményeket láthattak tőle az érdeklődők. Ugyanebben az évben kezdett zománcozni, majd autodidakta módon kitanulta e csodás technika mesteri fogásait. 1973-tól vesz részt a hazai és külföldi Tűzzománc Biennálékon. 

Alkotásainak – legyen az grafika, akvarell, olaj vagy tűzzománc kép – jellemzője a festői látásmód, a gazdag színkezelés, a képközpontú hozzáállás, az alkotónak pedig az oldhatatlan kíváncsiság és tudásvágy, az emberközpontúság, a művészeti sokoldalúság, a mesterségbeli tudás. 
Katona Áron Sándor műveivel számtalan csoportos, és 30-nál több egyéni kiállításon találkozhattak hazánkban és külföldön az érdeklődők. 
1975-től tagja a Művészeti  Alapnak és alapító tagja a Tűzzománcművészek Magyar Társaságának. Munkásságát sokféle díjjal és elismeréssel méltatták. 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: Katona, tűzzománc, művészet, Wekerlefeszt

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

VI. Wekerlefeszt (archiválva 2017.04.10.)

2017.04.8-9. VI. WekerleFeszt Művészeti Találkozó
részletek...

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Katona Áron Sándor

Katona Áron Sándor tűzzománcművész bemutatása.

A WEKERLEFESZT története

Mi is az a WekerleFeszt Művészeti Találkozó?