Program

GYEREKFESZT 2020. (archiválva 2020.10.20.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 10. 17., szombat 10:00 - 12:00

A biztonságos élmények érdekében előadásaink létszámát csökkentettük, valamint a nézőtér berendezésénél a szellősebb elhelyezésre törekszünk. Épp ezért kérjük, minél hamarabb regisztráljon, nehogy lemaradjon az önt érdeklő programról.
További óvintézkedéseinkről itt olvashat.

GyerekFeszt - WekerleFeszt
Október 17., szombat 10.00-12.00 

A IX. WekerleFeszt Művészeti találkozó keretében újból megrendezzük a GyerekFesztet, ahol helyi művészek foglalkoznak a gyerekekkel.

10.00-10.30     Hiányzik a Világ – azaz víruskarantén gyerekszemmel 

A tárlat képei, rajzai és térbeli alkotásai a koronavírus időszaka alatt  készültek és érkeztek. A gyerekek rendkívül aktívan, 185 alkotással pályáztak.

A kiállítást megnyitja: Skoda Éva festőművész

10.30-11.30     Lurkoncert – filmzenei koncertélmény 3-9 éves gyerekeknek 
Közreműködik: Bede Fanni Anna (fuvola), Szakcsi Lakatos Benjamin (zongora) és művészbarátaik

Lurkoncert leírás
Interaktív koncertélmény 3-12 éves gyermekeknek. A koncerteken ismert és kevésbé ismert mesefilmek zenéit mutatjuk be a bábjáték, a mesélés, valamint a szabad önkifejezés módszerével.
A komplex zenei előadásban elhangzó művek során a zenehallgatás, valamint a közös zenélés örömteli, katartikus élményét éli át a gyermek, miközben a koncerten kiosztott eszközökkel, játékokkal fejlődik ritmusérzéke, zenei formaérzéke, éneklési készsége.

Ízelítő Szakcsi Lakatos Benjamin munkájából: SzakcsiBen Zongorastúdió 

A fellépő művészek bemutatkozása
A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban ismerkedtünk meg immáron több mint tíz éve. 2018-ban sok év után ismét találkoztunk, ezúttal Wekerlén, fiatal szülőként. Szerettünk volna újra együtt zenélni, így az elmúlt két évben több zenei projektet indítottunk el. Fantáziánknak, ötlettárunknak és zenei előképzettségünknek köszönhetően további számos tervünk van készülőben.

11.40-13.00    Játsszunk a színekkel! – „Akció-művészet”. Együtt kísérletezünk az anyagokkal és színekkel. Fröcskölünk, csepegtetünk, spriccelünk és gyönyörködünk az anyag sajátosságaiban és véletlenszerűségében. Ez a technika nagyon felszabadító, nem igényel rajzi tudást. Bármilyen korosztály csatlakozhat a legkisebbektől kezdve  a bátor szülőkig, ők is velünk játszhatnak, alkothatnak. 
Az akciófestést vezeti: Kuizs Lilla képzőművész 

Az akciófestés önfeledt élvezetéért kérjük, hogy egy rossz pólót vagy más felsőt hozzanak a gyermekeknek, ami nyugodtan festékes lehet!

Néhány szó a művészről
Kuizs Lilla 2018 júniusában diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció Master szakán. Otthonosan mozog a képregény-készítés, az akvarellek, az olajfestés és a meseillusztrálás területén egyaránt. Sokoldalú, fiatal kora ellenére tapasztalt, jelentős szakmai múlttal rendelkező művész. A szolnoki származású Lilla világlátott, kalandos utakat is megélt, nagy alázattal és az alkotás utáni vággyal rendelkező ember.

Kuizs Lilla blogját itt olvashatja: lillakuizs.blogspot.com

A Wekerlefeszt további programjait itt olvashatja: wkk.kispest.hu/program/887

Kapcsolódó galériák:
Címkék: művészet gyerekeknek, gyerekkoncert, festés gyerekekkel, Kuizs Lilla, Bede Anna Fanni, SzakcsiBen

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

WEKERLEFESZT - MINIFESZT (archiválva 2020.10.20.)

WekerleFeszt "kicsiben" gyerekeknek és felnőtteknek. 2020.10.17.
részletek...

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Wekerlefeszt Galéria

A kispesti, wekerlei képzőművészek csoportos tárlata. 2020. április 18 - május 7.

MiniFeszt 2020

WekerleFeszt miniben - GyerekFeszt 2020-ban elsősorban a gyerekeknek.