Program

MŰHELYLÁTOGATÁS NIKMOND BEÁTÁNÁL (archiválva 2020.06.25.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 10. 18., vasárnap 16:00 - 17:00

A IX. WekerleFeszt Művészeti Találkozó keretében

Csoportos műhelylátogatás Nikmond Beáta szobrászművész műterem galériájában
Október 18., vasárnap 16.00-17.00

Az elmúlt évek nagy sikerű műterem-látogatásai során bepillantást nyerhettünk a közelünkben élő és alkotó művészek életébe, alkotó tereibe, személyesebbé téve ezzel az alkotásokhoz és alkotóhoz való kapcsolatunkat. 
Közkívánatra ebben az évben újra ellátogatunk már ismert és új műtermekbe.

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon szeptember 21-től nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva vagy a 282-9895-ös telefonszámon!
Regisztrációja után kérjük, fáradjon be a WKK épületébe (XIX. ker. Petur u. 7.), és vegye át a műteremlátogatásra feljogosító szelvényét, mely további információkat tartalmaz.

A WekerleFeszt támogatói: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata, Wekerlei Kulturális Közhasznú Alapítvány – WEKKA
A részvétel programokon díjtalan!

A IX. WekerleFeszt további programjaiuj.wkk.kispest.hu/program/887

Nikmond Beáta bemutatása:

Nikmond Beáta a Kispesten élő és dolgozó Munkácsy-díjas szobrászművész, akinek életműve különösen fontos az itt élők számára, hiszen Kispesten született, és egész élete, munkássága is ide kötődik. A művésznő az 1960-as évek elejétől foglalkozik szobrászattal. Tanulmányait a Dési Huber István Képzőművész Körben folytatta, ahol mesterei a kispesti születésű Laborcz Ferenc és ifj. Pál Mihály voltak. Az 1978 óta kiállító szobrászművész kisplasztikákat és középméretű szobrokat készít, főképpen kemény kőből, gránitból, labradoritból és bazaltból. Faszobrai leginkább a kőkompozíciók előtanulmányai. Több mint ötven éve végzi napi három-négy órában ugyanazt a megerőltető munkát. A törékeny művésznő gépek használata nélkül, vésővel és kalapáccsal formálja alkotásait, „a tömbszerű formákról lehámozza a felesleget”. Keze nyomán az élek lekerekülnek, megszelídülnek. Alakjai  időtlenséget és érzések nélküli nyugodt állapotot sugallnak. Alkotásaiban nem a részletgazdagság kap hangsúlyt, sokkal inkább a dolgok letisztult valódi lényege, elsődleges jelentése mutatkozik meg. Alkotásai megtalálhatók az ország jelentős múzeumaiban, közgyűjteményeiben. Egyetlen köztéri szobra a Kispesti Városháza aulájában látható.
Számos szakmai sikere mellett, Munkácsy-díjjal ismerték el alkotói tevékenységét. Több művészeti társaság mellett tagja a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek is.  Nikmond Beáta Kispest díszpolgára. Címkék: Nikmond Beáta

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Műhelylátogatás Nikmond Beátánál (archiválva 2017.04.10.)

2017.04.08. A WekerleFeszt Művészeti Találkozó keretében.
részletek...