Program

Műhelylátogatás Nikmond Beátánál (archiválva 2017.04.10.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2017. 04. 08., szombat 16:00 - 17:30

2017. április 8., szombat 16.00-17.30

A műhelylátogatás létszáma betelt!

Műhelylátogatás Nikmond Beáta szobrászművész műterem galériájában
Kövek, formák, gondolatok. Betekintés az alkotói térbe, beszélgetés a Munkácsy-díjas szobrászművész műterem galériájában.

A VI. WekerleFeszt sajátossága, hogy április 8-án szombaton, regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokat szervezünk a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ezzel lehetőséget kínálunk látogatóinknak a személyes találkozásra, beszélgetésre, betekintésre az alkotó tér sajátos atmoszférájába. 

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon március 16-tól nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva.
A látogatáshoz feltétlenül szükséges regisztrációs szelvény jelentkezés után átvehető a WKK információs pultjánál, a Petur u. 7. szám alatt március 31-ig. A szelvény átvételénél informálódhat majd a találkozás pontos helyszínéről is.
Valamennyi műhelylátogatás Kispesten, helyi művészeknél történik.

A műhelylátogatás ideje körülbelül másfél óra. Mivel az egyes műhelylátogatások időpontjai alkalmanként összecsúsznak, kérjük, úgy válasszon a többi műhelylátogatás közül, hogy időben oda tudjon érni a következő találkozóhelyre, és minden látogatása teljes idejű legyen!

A VI. WekerleFeszt további programjai: http://wkk.kispest.hu/program/510/vi-wekerlefeszt


Nikmond Beáta bemutatása:

Nikmond Beáta a Kispesten élő és dolgozó Munkácsy-díjas szobrászművész, akinek életműve különösen fontos az itt élők számára, hiszen Kispesten született, és egész élete, munkássága is ide kötődik. A művésznő az 1960-as évek elejétől foglalkozik szobrászattal. Tanulmányait a Dési Huber István Képzőművész Körben folytatta, ahol mesterei a kispesti születésű Laborcz Ferenc és ifj. Pál Mihály voltak. Az 1978 óta kiállító szobrászművész kisplasztikákat és középméretű szobrokat készít, főképpen kemény kőből, gránitból, labradoritból és bazaltból. Faszobrai leginkább a kőkompozíciók előtanulmányai. Több mint ötven éve végzi napi három-négy órában ugyanazt a megerőltető munkát. A törékeny művésznő gépek használata nélkül, vésővel és kalapáccsal formálja alkotásait, „a tömbszerű formákról lehámozza a felesleget”. Keze nyomán az élek lekerekülnek, megszelídülnek. Alakjai  időtlenséget és érzések nélküli nyugodt állapotot sugallnak. Alkotásaiban nem a részletgazdagság kap hangsúlyt, sokkal inkább a dolgok letisztult valódi lényege, elsődleges jelentése mutatkozik meg. Alkotásai megtalálhatók az ország jelentős múzeumaiban, közgyűjteményeiben. Egyetlen köztéri szobra a Kispesti Városháza aulájában látható.
Számos szakmai sikere mellett, Munkácsy-díjjal ismerték el alkotói tevékenységét. Több művészeti társaság mellett tagja a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek is.  Nikmond Beáta Kispest díszpolgára. 

 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: Nikmond, szobrászat, Wekerlefeszt, művészet, Kispest

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

VI. Wekerlefeszt (archiválva 2017.04.10.)

2017.04.8-9. VI. WekerleFeszt Művészeti Találkozó
részletek...

MŰHELYLÁTOGATÁS NIKMOND BEÁTÁNÁL (archiválva 2020.06.25.)

ÚJ IDŐPONT! Csoportos látogatás a szobrászművésznél. 2020.10.18.
részletek...

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Nikmond Beáta szobrász

Nikmond Beáta Munkácsy-díjas szobrászművész bemutatása.

A WEKERLEFESZT története

Mi is az a WekerleFeszt Művészeti Találkozó?