Wekertem ifjú szerelmespárja

Wekertem ifjú szerelmespárja

😍  A WEKERTEM ifjú szerelmespárja Petrelingék 🍃

Igen, ők azok, Petrezselyem Ilona és Snidling Gyurka, azaz Petrelingék, a mi kis kertünk ifjú szerelmespárja, akik most, a várakozás közben még a hajukat növesztik, ám nemsokára benépesítik új otthonukat.

Egy művelődési házban, valami gyakran több, mint aminek látszik. Példának itt van ez a két cserép, amelyekből aranykezű kollégánk varázsolta elő ezt a kedves hölgyet és ezt a derék jóembert. Szerencsés esetben a beleültetett növényekből "haj" lesz. Az egyik cserépbe snidling, a másikba petrezselyem magokat vetettünk. A kertünkben is lesz helyük, hiszen a finom ízük mellett több jótékony hatásuk ismert.

A petrezselyemnek gyulladásgátló hatása enyhítheti az ízületi fájdalmakat is. Magas vastartalma miatt fogyasztását gyakran javasolják a vérszegényeknek. K- és C vitamintartalma is miatt is igen hasznos.

A snidling, más néven metélőpetrezselyem a népi gyógyászatban és a kínai orvoslásban is ismert. Vértisztító hatása van, emellett A és K vitamin tartalma sem hanyagolható el. Rengeteg ételhez használható ízesítőként. Gyermekem kedvence a snidlinges túrókrém, de salátákhoz, halhoz, egyes szószokhoz is kiváló. (Szívesen olvasnánk a poszt alatt mások kedvenc snidlinges vagy petrezselymes kedvenceit.)

Mindkét növény ültethető kertbe, de cserépbe is. Mi vetettünk magot ültetőpohárba is, amit kidekoráltunk, persze a díszek el lesznek távolítva mielőtt kiültetjük. 😉