Program

Műhelylátogatás Lukácsy Tibornál (archiválva 2017.04.10.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2017. 04. 08., szombat 15:00 - 17:00

Április 8. szombat 15.00 órától kb. 17.00 óráig

A műhelylátogatás létszáma betelt!

Műhelylátogatás Lukácsy Tibor könyvmester, író, grafikus műhelyében
Illusztrációk, logók, régi és új könyvek, albumok. Betekintés az alkotói térbe, beszélgetés a kispesti művész műhelyében.

A VI. WekerleFeszt sajátossága, hogy április 8-án szombaton, regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokat szervezünk a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ezzel lehetőséget kínálunk látogatóinknak a személyes találkozásra, beszélgetésre, betekintésre az alkotó tér sajátos atmoszférájába. 

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon március 16-tól nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva.
A látogatáshoz feltétlenül szükséges regisztrációs szelvény jelentkezés után átvehető a WKK információs pultjánál, a Petur u. 7. szám alatt március 31-ig. A szelvény átvételénél informálódhat majd a találkozás pontos helyszínéről is.
Valamennyi műhelylátogatás Kispesten, helyi művészeknél történik.

A műhelylátogatás ideje körülbelül másfél óra. Mivel az egyes műhelylátogatások időpontjai alkalmanként összecsúsznak, kérjük, úgy válasszon a többi műhelylátogatás közül, hogy időben oda tudjon érni a következő találkozóhelyre, és minden látogatása teljes idejű legyen!

A VI. WekerleFeszt további programjai: http://wkk.kispest.hu/program/510/vi-wekerlefeszt

Lukácsy Tibor bemutatása: 
A műhelylátogatáson bepillanthatnak az érdeklődők egy könyvkötészeti műhelybe, megismerkedhetnek a könyvmester tevékenységével, munkaeszközeivel, a könyvkötészet alapanyagaival. Megtudhatják, hogyan készül a könyv és hogy milyen kötészeti megoldásokkal tehető egyedivé. Szó esik arról, hogyan restaurálnak régi dokumentumokat, könyveket, díszdobozokat, és arról is mi az Ex libris és milyen eljárással készíthetik.
Vendéglátónk Lukácsy Tibor a műhelyében mesél a grafikusi munkáról, a könyvkötő, könyv- és papírrestaurátori tevékenységekről.
Lukácsy Tibor honlapja: http://www.konyvmuves.hu/

 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: Lukácsy, könyvkötés, könyvművesség, Wekerlefeszt

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

VI. Wekerlefeszt (archiválva 2017.04.10.)

2017.04.8-9. VI. WekerleFeszt Művészeti Találkozó
részletek...

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Lukácsy Tibor könyvműves mester

Lukácsy Tibor könyvműves, grafikus, író bemutatása.

A WEKERLEFESZT története

Mi is az a WekerleFeszt Művészeti Találkozó?