HÁZÜNNEP – 35 éve a Petur utcában

HÁZÜNNEP – 35 éve a Petur utcában

Ünnepeljük együtt a Wekerlei Kultúrház születésnapját! 
A WKK helyén egykor kenyérért álltak sorban az emberek. A pékség megszűnése után, 1980. június 3-án a Petur utcai épületet átalakítva felavatták jogelődünk, a Tőke László Úttörőház részére. Az egykori pékség helyén mi a kultúra közvetítésével szeretnénk táplálékot nyújtani, mesével, színházzal, zenével, közös alkotással. Az évforduló alkalmából közösen szeljük fel az erre az alkalomra nekünk sütött születésnapi kenyeret. Kenyérből kelnek a mesék a Tatay Színház születésnapi ősbemutatóján. A gyerekek a kertben, a lisztes játszóházban próbálhatják ki a kenyérsütés állomásait. Ki-ki elkészítheti és kisütheti magának a saját perecét. 
Programok:
16.00-16.30 Elmúlt 35 év – kiállításmegnyitó
• Fellép: Halmos Kata népdalénekes
Házkenyér felszelése – közös kóstolás (Támogató: Panelpék)
16.30-17.15 Az élet kenyere – születésnapi ősbemutató bábszínház Tatai Vera és Tatai Zsolt bábművészekkel, a Tatay Színház bemutatója.
16.30-19.00 Játékok és fejtörők a ház történetéről Pék-játék, lisztes játszóház – aratástól a kenyérsütésig. Kézi malom használata, közös szitálás, őrlés, dagasztás, nyújtás. A kertben felállított kemencében mindenki ropogósra sütheti a saját maga által elkészített perecet is. 
16.30-19.00 Óriás malom – társasjáték liszteszsákkal
A részvétel ingyenes!

 

Címkék: közösségi, születésnap, kultúrház, történeti
Részletek
Időpont
2015. 06. 06., szombat 16:00 - 19:00
Legközelebbi alkalom
-